Selvbruning

Slik får du dreis på selvbruningen

Ikke fått brunfargen du er ute etter ennå? Selvsagt er det lov til å jukse litt.

NATURLIG: Forbered deg godt, og du er på god vei til et bra resultat for selvbruningen. Se våre tips for en optimal farge. Foto: Colourbox
NATURLIG: Forbered deg godt, og du er på god vei til et bra resultat for selvbruningen. Se våre tips for en optimal farge. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Tiden da selvbruningskrem var ensbetydende med illeluktende kliss som ga oransje hud er forlengst over.

Enten du ønsker deg glamourøs farge for den store sommerfesten, eller mer langvarig, naturlig bruntone, så finnes det gode produkter som gir deg resultatet du ønsker.

LES OGSÅ: Er selvbruning farlig?.

For et optimalt resultat

Men for at du skal bli fornøyd, er det viktig å forberede seg!

Smører du i vei uten å legge grunnlaget for et godt resultat, får du det heller ikke...

Det første du bør gjøre er å fjerne uønsket hårvekst. Dette bør ikke skje samme dag som selvbruningen, men helst en dag i forveien. Så unngår du at huden blir sensitiv og irritert. Sverger du til voksing, bør dette skje 48 timer før du går i gang med selvbruningen.

LES OGSÅ: Er du også tanorektisk?

Husk å skrubbe

Så er det tid for å skrubbe huden! Det har seg slik at tørr hud og døde hudceller gjerne blir brunere, så om du ikke skrubber, risikerer du å få en skjoldete farge.

Om det er bena du skal farge, kan det også være en god idé å stelle føttene på forhånd. Fjern hard hud og dytt ned neglebåndene med en oransjepinne. Om du i tillegg legger et lag med neglelakk, kan dette hindre at du får misfargede negler som følge av selvbruneren.

Hvis du ønsker å smøre deg inn med fuktighetskrem på forhånd, kan du gjøre dette. Men da er det viktig at du venter med selvbruningen til fuktighetskremen har trukket ordentlig inn i huden.

Slik gikk det da vi tidligere testet selvbruningskremer:


Vent med penkjolen

Smør selvbruningskremen godt inn i huden, og forsøk å huske ganske nøyaktig hvor du har smurt og ikke, så unngår du at fargen blir ujevn. Gå gjerne over områder som ankler, føtter og knehaser med en tørr klut til slutt, så fanger du opp overskuddsfarge.

Etter at du er ferdig, kan det være en god idé å ha på seg litt løse, mørke klær. Selv om mange av de nyere selvbruningsproduktene er ment å tørke raskt, er det lurt å være litt forsiktig. Og ta i alle fall ikke på deg penkjolen med en gang!

LES OGSÅ: Dette må du ha i ferieveska

Unngå å dusje de nærmeste åtte timene. Svetting og regn er heller ikke bra. Det kan gjøre huden skjoldete! Når du så dusjer, smør deg inn med en god fuktighetskrem, og fortsett å smøre deg hver gang du dusjer de neste dagene. Så hindrer du at huden blir tørr av selvbruningsproduktet.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer