Verdens Prevensjonsdag

Slik får du ham til å bruke kondom

Nei, det trenger slettes ikke ødelegge stemningen.

BRUKE KONDOM: Vil ikke sengepartneren din bruke kondom? Da bør du ta en titt på ekspertenes tips.  Foto: Artem Furman - Fotolia
BRUKE KONDOM: Vil ikke sengepartneren din bruke kondom? Da bør du ta en titt på ekspertenes tips. Foto: Artem Furman - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

I dag, fredag 26. september, markeres Verdens prevensjonsdag i mer enn 70 land.

Dette er en global temadag om prevensjon og seksuell helse, hvor målet med markeringen er å øke folks generelle kunnskapsnivå og bidra til å redusere uønskede graviditeter og kjønnssykdommer.

I den anledning har KK.no spurt et knippe eksperter hvordan du kan få din utkårede til å bruke kondom – for det er ikke til å komme unna, mange menn er ikke så glade i akkurat det.

LES OGSÅ: Hvor effektiv er prevensjonen din?

Synes det ødelegger stemningen

Men først; hvorfor har det seg slik at menn ikke synes noe særlig om det å bruke kondom?

Peder Kjøs, som er spesialist i klinisk voksenpsykologi og KKs faste ekspert innen sex- og samliv, forteller til KK.no at dette skyldes at det ofte ødelegger stemningen.

- Det er litt plunder, og mange synes det bryter stemningen og at det blir en «teknisk», nesten «medisinsk» prosedyre som ødelegger det romantiske øyeblikket.

- Det bryter litt av illusjonen om at øyeblikket er spontant og romantisk, for når man har med seg kondomer, viser man jo at man hadde regnet med at det skulle bli sex.

- I tillegg er det mange kvinner som reagerer på at mannen har forberedt seg på sex og «tatt noe for gitt», forteller han.

ØDELEGGER STEMNINGEN: Mange menn synes at det å bruke kondom ødelegger stemningen.  Foto: marinasvetlova - Fotolia
ØDELEGGER STEMNINGEN: Mange menn synes at det å bruke kondom ødelegger stemningen. Foto: marinasvetlova - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: Skulle du ønske han kunne ta p-pillene?

Nedsatt følsomhet

Når man foreslår å bruke kondom, er det ofte mange menn som kommer med unnskyldninger som for eksempel at det ikke føles behagelig eller at det nedsetter følsomheten deres.

Men stemmer egentlig dette?

- Det stemmer, og det er ikke så mye å gjøre med det heller. Denne lille ulempen får man bare leve med. I beste fall kan det også fungere sånn at det med kondom tar lengre tid før han får orgasme, sier Kjøs.

Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig i Kondomeriet, forteller til KK.no at mange tror at kondom er i veien for god sex, men at dette ikke er tilfelle.

- Kondom trenger absolutt ikke sette en stoppe for god sex. Dette kommer helt an på hvilken type kondom man benytter seg av. Enkelte type kondomer er strammere rundet penishodet, noe som fører til mer friksjon, som igjen fører til raskere ejakulering.  

- Hvis man derimot bruker et kondom som er tykkere, eller et kondom som er satt inn med et bedøvende middel, vil det utsette mannens orgasme, da han blir mindre følsom, sier hun.

TRE KONDOMET PÅ HAN: Et godt tips til hvordan du kan få han til å ville bruke kondom er å tre det på han på en sexy måte. Hva med å bruke munnen?  Foto: Petro Feketa - Fotolia
TRE KONDOMET PÅ HAN: Et godt tips til hvordan du kan få han til å ville bruke kondom er å tre det på han på en sexy måte. Hva med å bruke munnen? Foto: Petro Feketa - Fotolia Vis mer

LES OGSÅ: - Unn deg litt uforpliktende sex!

Slik får du han til å bruke kondom 

Ønsker du å vite hvordan du kan få han til å bruke kondom uten at han klager? Da har Ebbestad en rekke gode tips til deg:

  • Forsøk å ta på kondomet ved hjelp av munnen. Ta kondomet i munnen, hold den lille tappen eller beholderen mellom leppene og sett den på toppen av penisen hans. Deretter ruller hun kondomet ned med munnen.
  • Det finnes kondomer som skal gi ekstra stimulering av penis mens dere har sex, og dette kan være et godt alternativ for menn som er skeptiske til å bruke kondom.
  • Det finnes også ekstra tynne kondomer, som skal gi en god og naturlig følelse. Dette kan være et alternativ for ham som er redd for at penis skal bli mindre følsom med kondom.
     

Kjøs forteller at han også har et godt, og ikke minst effektivt, tips:

- Hvis du ganske enkelt gjør det klart at det ikke blir noe sex uten kondom, vil de aller fleste menn velge sex med kondom framfor å dra hjem.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer