FORHOLDSNØKKEL: God kommunikasjon spiller en avgjørende rolle i et bra forhold. Foto: colourbox.com
FORHOLDSNØKKEL: God kommunikasjon spiller en avgjørende rolle i et bra forhold. Foto: colourbox.com Vis mer

Trening Etter Fødsel

Slik får du ham til å høre etter

Det kan være lettere sagt enn gjort med god kommunikasjon. Her er oppskriften.Stem her!

Hvordan er kommunikasjonen mellom deg og partneren din?Dårlig kommunikasjon. Det er en av de største forholdsfellene.

- Et nært, tett forhold med åpen kommunikasjon er viktig, i tillegg til å bruke mye tid sammen på hyggelige ting.

Det er samlivsekspert på KK.no, Peder Kjøs, sitt råd til par som ønsker å bevare gnisten i forholdet. Klikk på lenken for flere tips.

Sånn midt på treet, vil jeg si
 
66 (32%)
Bra
 
42 (20%)
Kunne ikke vært bedre!
 
40 (19%)
Dårlig
 
32 (16%)
Kunne ikke vært verre...
 
26 (13%)

Sørg for at han skjønner

Å få orden på kommunikasjonen kan gjøre underverker for forholdet. Det er imidlertid lettere sagt enn gjort.

Menn er jo tross alt fra Mars og kvinner fra Venus.

Når det virker som om det du sier går inn det ene øret og ut det andre, skyldes det ikke nødvendigvis at han ikke bryr seg.

Les også: Dette er nøkkelen til drømmeforholdet

Menn behandler bare informasjon på en ganske annen måte enn kvinner, og som et resultat av dette er det mye som går tapt i «oversettelsen», skriver magasinet Women´s Health.

Det finnes imidlertid noen enkle grep du kan ta – for å sikre at han skjønner hva du sier.

1. Sett deg ved siden av ham

Hvis du tenker å ta opp et litt ømfintlig tema, som at han fester for mye eller gjør for lite husarbeid, unngå å snakke til ham ansikt-mot-ansikt.

- Å insistere på øyekontakt kan faktisk gjøre problemet verre, sier Scott Haltzman, medforfatter av boken The Secrets of Happily Married Women.

Les også: 5 spørsmål han hater

Det kan nemlig få ham til å føle seg truet – og når men konfronteres med noe, går de instinktivt over i «overlevelsesmodus», som utløser en kjemp-eller-flykt-reaksjon.

For å unngå dette, bør du snakke med ham mens dere gjør noe side om side med hverandre – som mens dere går, kjører bil eller sitter i sofaen.

Les også: Dette tenker han når dere krangler

2. Gå rett på sak

Ifølge en nyere studie publisert i Neurolmage, fortolker hjernen til menn mannsstemmer som tale og kvinnestemmer som musikk.

Det er derfor han lett klarer å følge med når kompisen snakker om et eller annet teit videospill, mens han strever med å holde følge når du forteller ham de enkleste ting.

For å sikre at han får med seg hvert eneste ord, vær så direkte som mulig. Fang oppmerksomheten hans ved å innlede setninger med «Grunnen til at jeg er sint er…» eller «Hovedpoenget er…».

Les også: Hold kjeft - redd forholdet

3. Si fra hvis du trenger å lette på trykket

Du forteller ham om den svikefulle venninna di, og han ser bare forvirret på deg. Det er ikke nødvendigvis fordi du ikke var klar nok eller fordi han er treig i oppfattelsen.

Biologiske forskjeller gjør nemlig menn til naturlige problemløsere og hjernen jobber overtid for å finne en måte å takle problemet.

Les også: Samtaleemner han hater

- Når en kvinne forteller en mann om et dilemma, tolker han det som en oppfordring til å hjelpe henne med å løse det. Ikke at han ganske enkelt bare trenger å være der og lytte på henne, sier Haltzman.

Gi ham derfor et hint om dette på forhånd. Begynn gjerne historien din med «Jeg trenger bare å snakke ut om dette» eller noe lignende. Ved å fortelle ham hva du forventer, vil han vite hva han skal gjøre.

4. Styrk egoet hans

Hver gang du ber ham om å gjøre noe, ender han opp med å utføre noe ganske annet – eller glemmer det helt ut. Da kan løsningen ganske enkelt være litt smøring og komplimenter.

Les også: «Søtnos» gjør susen

For eksempel: Du synes det er synd at han aldri ønsker å treffe dine venner. Nær opp under egoet hans ved å si noe slikt som «Du er så morsom! Vennene mine hadde elsket den historien. Kan du ikke være med oss i kveld?»

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: