Neglelakk

Slik får du lakken til å tørke fortere

Fem måter å få fart på den kjedelige ventetiden.

LEKKERT: Lakkede negler er flott, men av og til tar det bare litt for mye tid. Med disse triksene får du lakken til å tørke kjappere.  Foto: Per Ervland
LEKKERT: Lakkede negler er flott, men av og til tar det bare litt for mye tid. Med disse triksene får du lakken til å tørke kjappere. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Det går jo fort å lakke neglene – de skal jo bare tørke i noen få minutter», tenker du kanskje. 30 minutter senere er fortsatt ikke lakken tørr.

Det tar tid når hvert lag skal tørke i noen minutter. Først skal du fjerne neglelakken som har begynt å flasse av. Så skal du tørke av neglene godt for å sørge for at lakken sitter godt og holder seg pen lenge.

Underlakk får også lakken til å sitte bedre. Dessuten beskytter den neglene dine og forebygger misfarging, så du vet du ikke bør droppe dette laget med lakk.

(Saken fortsetter under bildet.)Selve fargen må jo på, og ofte trenger du to lag for å få den til å dekke godt nok. Først da kan du ta på overlakken, og den skal jo også tørke en stund. Vips har det gått 30-40 minutter, ikke bare et par-tre.

Heldigvis finnes det en del triks som kan korte litt ned på ventetiden, og dermed gjøre sjansene større for at du får perfekt lakkede negler før tålmodigheten er brukt opp.

LES OGSÅ: Har du fått gule negler?1. Hurtigtørkende overlakk

Det finnes egne overlakker for deg som har det travelt eller bare sliter med litt laber tålmodighet når du lakker neglene.

Hurtigtørkende overlakker tørker altså fortere, men de påføres også ofte rett etter du har lagt siste lag med farge, så dermed sparer du tid på å velge en slik overlakk.

LES OGSÅ: Neglelakktriksene du virkelig bør kunne

2. Sprayer og oljedråper

I tillegg får du egne hurtigtørkende dråper eller sprayer som du påfører neglelakken rett etter du er ferdig med siste strøk med fargen.

ISBAD: Aller best er det om vannbadet er veldig, veldig kaldt, så ha i en god neve isbiter før du begynner å lakke neglene.  Foto: Thinkstock
ISBAD: Aller best er det om vannbadet er veldig, veldig kaldt, så ha i en god neve isbiter før du begynner å lakke neglene. Foto: Thinkstock Vis mer

3. Vannbad

La neglelakken tørke et par minutter før du dypper dem i iskaldt vann. Dette får lakken til å herdes i løpet av et par minutter.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Unngå riper i lakken

FØNERTRIKSET: Sørg for å holde føneren langt nok unna og bruk kald luft, så får du lakken tørr i en fei. Foto: Per Ervland
FØNERTRIKSET: Sørg for å holde føneren langt nok unna og bruk kald luft, så får du lakken tørr i en fei. Foto: Per Ervland Vis mer

4. Hårføner

Du tenker kanskje at lakken vil tørke fortere om du blåser på den, holder den foran en vifte eller bare vifter kraftig med fingerene. Og det har du forsåvidt rett i.

Problemet er bare at den kraftige luftbevegelsen kan gi lakken bulker og bobler, og da må du jo bare starte helt på nytt. Ikke akkurat tidseffektivt.

Om du er veldig forsiktig, kan likevel hårføneren hjelpe deg. Du må bare passe på at du holder føneren langt nok unna den tørkende lakken, slik at den ikke får bulker eller bobler av luftbevegelsen.

Sørg for å bruke kald luft, da varm luft faktisk vil få lakken til å tørke enda saktere.

(Saken fortsetter under bildet.)LES OGSÅ: Ikke plukk på neglelakken

5. Formfett

Ifølge neglelakkbloggeren CutePolish på YouTube, kan du faktisk spraye matlagingsspray på neglene for å få dem til å tørke raskere.

Den amerikanske neglelakkentusiasten bruker merket Pam, men norske Formfett er cirka det samme produktet.

Hun sier du rett og slett bare sprayer lakken på neglene etter du har lakket dem ferdig. Fettet har dessuten en bonuseffekt: Det mykgjør neglebåndene dine.

Sørg bare for å skylle av overflødig fett etter at lakken er tør. Ja, du bør rett og slett vaske hendene dine, i alle fall om du vil unngå å lukte matfett resten av dagen.

LES OGSÅ: Neglelakken du bare kan dra av

HUSK UNDERLAKK: Underlakken - som påføres før neglelakken, motvirker både misfarging og uttørking av neglene!  Foto: Astrid Waller
HUSK UNDERLAKK: Underlakken - som påføres før neglelakken, motvirker både misfarging og uttørking av neglene! Foto: Astrid Waller Vis mer
OVERLAKK: Hurtigtørkende overlakker gjør neglene blanke og flotte i tillegg til at de får fargede lakker til å tørke kjappere. Foto: www.imagesource.com
OVERLAKK: Hurtigtørkende overlakker gjør neglene blanke og flotte i tillegg til at de får fargede lakker til å tørke kjappere. Foto: www.imagesource.com Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer