Trening

Slik får du lekre lår

Hjelp mot appelsinhuden.

Slik får du lekre lår
Publisert
Sist oppdatertHva er appelsinhud?

Cellulitter består av fettopphopninger i små kamre i underhudsfettvevet, omgitt av tynne bindevevsfibre som fester seg fra overhuden ned til muskelhylstret rundt lårmusklene. Konsekvensen av dette er at når fettvevet i dette området øker, øker altså innholdet i disse kamrene, mens bindevevsfibrene er som før. Med økt fettinnhold presses selvsagt huden utover, unntatt der hvor bindevevsfibrene ligger. Der trekkes huden innover. Resultatet er at huden får en overflate som ligner påappelsinskall.

(Kilde: Rikshospitalet)

Rundt 85% av alle kvinner vil på noe tidspunkt i livet oppleve å få cellulitter, eller appelsinhud. Menn får normalt ikke cellulitter, og det finnes flere teorier om hvorfor det bare er kvinner som må hanskes med dette problemet. Det er vanlig å anbefale slanking for å få bukt med problemet, men forskning viser at dersom du bare har noen få overflødige kilo, kan slanking faktisk forverre problemet.

 • Lyst til å friske opp hele deg? Prøv detox.

 • En god start hvis du vil angripe cellulittene, er trening. God bentrening er sammensatt av både kondisjons- og styrketrening. Prøv stavgang, aerobics eller jogging i kombinasjon med styrketrening. Ta trappene og gå i oppoverbakker - det er super trening for benmusklene.

 • Gi hele kroppen et løft med strikktrening - se video

 • I tillegg til trening og innvendig rens via sunt kosthold og høyt inntak av vann, finnes det flere forskjellige former for behandling som skal kunne hjelpe deg med å minske appelsinhud-problemet. Her er noen av dem:

  Fiberoptisk lysbehandling
  Tidligere i år lanserte Holmsbu Spa et firetrinnsprogram utviklet av velværegründeren Marianne Olavesen for å bidra til fjerning av cellulitter og vektreduksjon. Det starter med tarmrensing ved hjelp av lysbehandling. Lysbehandlingen skal bryte ned fettdepotet og øke sirkulasjonen i kroppen som igjen setter fart på lymfesystemet, forklarer Olavesen. Hun har selv utviklet lysbehandlingssystemet, som blir tilbudt ved en rekke spa rundt i verden.

  - Det viktige når du knuser cellulitter, er å få ut slaggstoffene gjennom blod- og lymfesystemet. Vi hjelper kroppen til å kvitte seg med avfall.

  Pris: 790 kroner per time. Olavsen anbefaler 5-10 behandlinger (www. olavesenas.no, www.holmsbuspa.no).

  LPG-bindevevsmassasje
  LPG-apparatet kom til Norge for to år siden. Det ble opprinnelig utviklet for å mykgjøre brannskadd og arret hud, siden har skjønnhetsindustrien kastet seg over det.

  - Apparatet ruller over kroppen samtidig som et vakuumsug frigjør slaggstoffer i hud og bindevev. Cellulittene setter seg i hudens bindevev, og jo tøyeligere bindevevet er, desto mer plass får slaggstoffet til å sette seg. Massasjen strammer det opp, forklarer hudpleier og massør Rachel Bø ved Fornebuklinikken. Hun anbefaler 2 til 2,5 liters vanninntak daglig for å hjelpe kroppen med å rense seg selv under behandlingen.

  Pris: 650 kroner for 1 time. En kur består av minimum 15 behandlinger (www.fornebuklinikken.no).

  Lymfedrenasje med vakuumsug
  Firmaet Mobilt Spa bruker metoden, som skal fjerne blokkeringer i lymfekjertlene slik at kroppen kvitter seg med slaggstoffer. Mobilt Spa kommer hjem til deg for behandling hvis du ønsker det.

  Pris: 800 kroner for 2 timer. Behandlingen anbefales minimum ti ganger. (www.mobilspa.no)

  Algebehandling
  Thalgo tilbyr varme og kalde algebehandlinger. Skal gå inn i cellene og hjelpe disse til å kvitte seg med slaggstoffer. De kan brukes som hjemmebad, eller i spa og hudpleiesentre.

  Pris: Cirka 900 kroner per behandling. ThalgoSculptSlimming Concentrate for daglig bruk hjemme: 799 kroner for 150 ml. (www.skinthal.no)

  LES OGSÅ:
 • Veien til lekre bein
 • Det finnes mange kremer på markedet som påstås å ha god effekt på cellulittene.
  Det finnes mange kremer på markedet som påstås å ha god effekt på cellulittene. Vis mer
  Slike resultater vil vi alle ha, men det er mer realistisk å få redusert cellulittene enn at de skal forsvinne for godt.
  Slike resultater vil vi alle ha, men det er mer realistisk å få redusert cellulittene enn at de skal forsvinne for godt. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer