Avokado

Slik får du lurt mer av dette i kosten

Avokado er supersunt, næringsrikt og godt.

MEN HVA GJØR DU VIDERE? De fleste av oss har kuttet avokado opp til salaten, men det finnes langt flere måter å nyte den sunne frukten på. Foto: Thinkstock.com
MEN HVA GJØR DU VIDERE? De fleste av oss har kuttet avokado opp til salaten, men det finnes langt flere måter å nyte den sunne frukten på. Foto: Thinkstock.com Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du av dem som kun spiser avokado i guacamole en sjelden gang? Med antioksidanter som er godt for synet, mettende fiber og sunt fett for hjertet, burde den stå på handlelista mye oftere. Frukten er smekkfull av kalium og B-, E-, K-, A- og C-vitaminer. Dette i tillegg til andre kolesterolsenkende stoffer og antioksidanter er spesielt bra for nervesystemet.

Avokado er så sunt at det har sin helt naturlige plass blant favorittmaten i kjøleskapet til folk som trener mye.

Her er fem måter å spise avokado på, fra Shape.com:

1. Naturell

Spiser du den naturell, i skiver med litt salt, lime eller andre krydderier, så du kan få frem ulike undertoner i frukten, i følge Shape.com.
God olivenolje og balsamicoeddik er også nydelig på avokadoen - om du bare deler den i to og tar ut stenen. Fyll oljen og balsamicoen i stengropen - og nyt!

LES OGSÅ: Slik blir den spiseklar fort

2. Med hvitvin

Hvitvin med et hint av sitrus funker veldig godt med avokadoens smak, sier Cusick.

Hennes tips er et glass pinot grigio servert med en babytomat, koriander og en avokadoterning på pinne. Fantastisk god tapas!

Visste du forresten av avokado sammen med spinat danner et superpar?

3. Påsmurt

Er du på slanker´n, kan du godt bytte ut majones eller ost med avokado. I tillegg til god smak får du 20 ekstra vitaminer og mineraler til frokosten. Bruker du en femtedel av en avokado istedet for to spiseskjeer majones, blir du kvitt 40-50 kalorier, og tre-fire gram fett. Legg noen skiver gult eple oppå, så blir det smaksfest!

Men det er ikke bare på maten du kan smøre avokadoen. Makeupartist i Zensuell og Bekk, Hilde Pettersen Reljin, har tidligere anbefalt kokosnøttolje, mandelolje og olivenolje som hudpleie.

– Eller du kan mose opp en avokado og smøre i ansiktet som en maske, sier hun.

KK.no har også tidligere skrevet om hvordan du kan smøre avokado både i håret og i ansiktet.

LES OGSÅ: 7 andre måter å bruke avokado på

4. Ristet, ikke rørt

På Firenze Osteria, en hip restaurant i California, serverer de en iskald avokado-martini med limejuice, mango og rom.

Slik lager du den selv:
Gjør klar et martiniglass med sukkerrand, gni en skive appelsin på kanten før du dypper den i sukker. Kryst to basilikumblader i en shaker, putt oppi is, en halv avokado du har most godt, juicen fra tre limebåter, 3 cl mangorom, 3 cl mango vodka og litt sukkersirup. Rist godt, og hell i martiniglasset.

5. Opphetet

Nigella Lawson baker dem i ovn, andre slenger dem på grillen.

Uansett om du er vegetarianer eller ikke: Smør pannen eller grillen med litt olivenolje, og legg en halv, stenfri avokado med kjøttet ned på varmen i 3-4 minutter. Fyll avokadoen med salsa, og hiv innpå.
Vil du bake avokadoen, visper du et egg med salt, pepper og hvitløk, som du heller i en halv avokado. Bak den i 4-5 minutter på 180 grader til egget er stivt. Enkel frokost!

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer