ALDRI MER GUSTENT HÅR: Ekspertenes beste tips for glansfullt hår kan hjelpe deg enten du bare vil ha litt ekstra glans til en spesiell anledning eller vil ha mer glansfullt hverdagshår hver eneste dag.  Foto: Syda Productions - Fotolia
ALDRI MER GUSTENT HÅR: Ekspertenes beste tips for glansfullt hår kan hjelpe deg enten du bare vil ha litt ekstra glans til en spesiell anledning eller vil ha mer glansfullt hverdagshår hver eneste dag. Foto: Syda Productions - Fotolia Vis mer

Hår

Slik får du mer glansfullt hår

Her er ekspertenes beste tips!

Publisert
De fleste av oss drømmer om glansfullt hår som stråler av sunnhet, og da er det ganske frustrerende å se seg i speilet og se matte, flate og livløse lokker.

Gustent og slitt hår er ganske vanlig etter en lang sommer med sol, strand og saltvann, men det finnes heldigvis noen gode råd for å gi håret glansen tilbake.

– For å få glansfullt hår er det flere faktorer som spiller inn og mye kan gjøres ved å bruke riktige produkter, sier André Auster, kreativ leder hos Auster Academy.

– Et sunt hår er glansfullt, men det er mange ting du kan gjøre får å få håret ditt glansfullt selv om det er litt tørt eller skadet, sier Lise Holm-Glad, leder av Defines frisørteam.


Vi ba ekspertene om deres aller beste tips for glansfullt hår, og her har nok mange av oss noe å lære.

1. Bruk riktig sjampo

– Bruk sjampo og kur/balsam som er beregnet for å gi ekstra glansfullt hår, sier Auster.

Holm-Glad forteller at en del sjampo og balsam som er skapt for å gi glans, kan virke tyngende på nordisk hår. Dersom du opplever dette, bør du sørge for å bruke rensesjampo én til to ganger i uka for å få ut eventuelle produktrester og gi håret en ny start.

LES OGSÅ: Aldri mer gusten hår

2. Lær deg «hestehaletrikset»

– Balsam er et must om du vil ha glansfullt hår. Det lukker skjellaget, slik at håret reflekterer lyset mye bedre, sier Auster.

I tillegg til å beskytte håret ditt, gir altså balsam håret ditt ekstra glans, så pass på å bruke balsam hver gang du vasker håret.

Men – og dette er et viktig «men» – det er sjelden nødvendig å bruke balsam helt ned til røttene.

– Hodebunnen sørger selv for smøring av det innerste håret, sier Holm-Glad og anbefaler at du bruker hestehaletipset:

– Etter å ha vasket håret med en sjampo som gir glans, samler du håret i en høy hestehale og påfører balsam fra der du ville satt strikken og ut i lengdene. Da får du ekstra glans og pleie uten at håret blir for flatt.

LES OGSÅ: Hårkuren skal i før balsamen

ISKALDT VANN: Liv Tyler sverger til trikset å skylle håret i iskaldt vann etter hun har vasket det. Det lukker skjellagene og gir håret masse ekstra glans. Foto: All Over Press
ISKALDT VANN: Liv Tyler sverger til trikset å skylle håret i iskaldt vann etter hun har vasket det. Det lukker skjellagene og gir håret masse ekstra glans. Foto: All Over Press Vis mer

3. Skyll med kaldt vann

For litt ekstra glans, kan du bruke trikset damer som Liv Tyler sverger på at gir håret hennes så fin glans.

– Avslutt med å skylle håret i kaldt vann, det hjelper til med å lukke skjellaget, sier Auster.

Skru ned varmen på vannet i dusjen. Vask håret i lunkent vann, og avslutt med så kaldt vann du klarer. Dette gir blankere hår fordi det kjølige vannet bidrar til å lukke skjellaget utenpå hvert enkelt hårstrå.

(Saken fortsetter under bildet.)


LES OGSÅ: Det enkle trikset for glansfullt hår

4. Bruk olje

En god hårolje gjør ikke håret fett, slik du kanskje frykter. Oljen gir glans, pleier og beskytter de skjøre hårstråene. Men husk at du skal påføre den hovedsaklig i lengdene – ikke helt inntil hodebunnen.

Er du blant dem som lett får fett hår, kan du bruke en glansspray i stedet for olje.

– Påfør en lett pleiende olje eller serum i håndkletørt hår etter du har vasket det. Fordel produktet jevnt i håret og bruk mest produkt i lengder og spisser, foreslår Auster.

– Oljen burde inneholde pleiende ingredienser, ikke bare silikoner.

LES OGSÅ: Slik får Angelina så blankt hår

5. Husk varmebeskyttelsen

Bruk et varmebeskyttende produkt når du føner håret ditt eller bruker varmeverktøy, sier Auster.

– Dette begrenser skade på håret samtidig som glansen i håret øker takket være aktive glansgivende ingredienser.

LES OGSÅ: Hårproduktet du virkelig må huske

6. Bruk varme

– Håret som fønes med en stor rundbørste, eller glattes med rettetang får også ekstra glans, sier Holm-Glad.

Igjen: Bruk alltid varmebeskyttelse før du føner, retter eller krøller håret. Jo mer du bruker varmeverktøy, jo mer skader du håret, og jo hardere må du jobbe for å få det til å se sunt og glansfullt ut.

– For å føne glansen frem i håret, må du dele håret inn i seksjoner og konsentrere deg om én seksjon av gangen. Sett en stor rundbørste innerst ved røttene og dra helt ut i spissene men du lar føneren blåse hele veien over børsten, sier Holm-Glad.

– Pek tuten på føneren mot spissene ikke inn mot hodebunnen når du føner.

For retningen du føner i er også viktig. Føn alltid langs hårets lengde, ikke direkte inn mot hodebunnen. Da går føningen mer effektivt, og du unngår å sende håret i alle slags retninger – noe som bare gjør det mer brusete.

Avslutt føningen med kald luft, men pass på at håret er helt tørt først. Pass dessuten på å rense føneren innimellom, så slipper du at produkter, støv og hår fester seg inni føneren.

LES OGSÅ: Gode fønetips

7. Volum og glans?

– Veldig mange ønsker både glans og volum, og det er det som er utfordringen siden det meste som gir glans også gir mindre volum, sier Holm-Glad.

Hun anbefaler deg å prøve følgende:

Påfør en rootlift mousse innerst ved røttene i fuktig, nyvasket hår. Ta så et par dråper arganolje eller en annen lett hårolje i spissene og føn håret.

– Løft det opp fra hodebunnen (eller bøy hodet fremover) mens du føner, sier frisøren.

Pass på at du føner håret 100 prosent tørt, ellers vil ikke volumet holde.

– En lett dusj med en spray gir både glans og hold.

8. Klipp håret jevnlig!

– Tørt og slitt hår ser sjelden glansfullt ut, så sørg for å klippe tuppene jevnlig, sier Auster.

– For lyst, nordisk hår så vil hele lengder på håret se mer glansfullt ut en et veldig oppklipt hår, sier frisøren, som også tidligere har forklart hvorfor du ikke bør klippe opp håret, sier han.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer