Kjøkkentriks

Slik får du mer juice ut av frukten

Trikset er å dele den på langs.

SMART TRIKS: Ved å dele appelsinen på langs får du mer juice ut av den. Foto: Stine Okkelmo
SMART TRIKS: Ved å dele appelsinen på langs får du mer juice ut av den. Foto: Stine Okkelmo Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Det er alltid morsomt å lære seg nye kjøkkentriks. Og spesielt når det dreier seg om noe veldig enkelt, men som likevel gjør livet så mye lettere.

Dette citrustrikset er et slikt et. Det kan brukes når du skal juice appelsiner, sitroner, grapefrukt, klementiner, lime osv.

LES OGSÅ: Den beste juicen du bør velge

Du vil jo helst ha mest mulig saft ut av citrusfrukten, ikke sant?

Da er det tre råd du bør følge:

1. Romtemperer frukten først. Da får du ut langt mer juice enn om den er kjøleskapkald. Tar du den rett fra kjøleskapet kan du varme den i mikroen i 20 sekunder først. (Du får heller putte isbiter i glasset om du vil ha kald, ferskpresset juice.)

2. Klem og kna den eller rull citrusfrukten på benkeplaten. Det mykner opp fruktkjøttet ytterligere.

Når fruktkjøttet presses fra siden, slik det blir når du deler appelsinen på langs, er det lettere å få ut all saften. Foto: Stine Okkelmo
Når fruktkjøttet presses fra siden, slik det blir når du deler appelsinen på langs, er det lettere å få ut all saften. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

3. Del frukten på langs, ikke på tvers. Da får du faktisk ut langt mer saft. Det er fordi fruktkjøttet blir presset bedre på denne måten.

Med noen isbiter i glasset blir den ferske appelsinjuicen kald og god. Nam! Foto: Stine Okkelmo
Med noen isbiter i glasset blir den ferske appelsinjuicen kald og god. Nam! Foto: Stine Okkelmo Vis mer

LES OGSÅ: 10 juicer for bedre helse

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer