Leppestift

Slik får du mørk leppestift til å sitte

Unngå at den «blør» ut i kantene.

SEXY MØRKE LEPPER I HØST: Skuespiller og it-jente Kate Bosworth ser utrolig kul ut med sine mørke, nærmest gotiske lepper. Spørsmålet er hvordan hun får den til å sitte så pent? Svaret får du i denne saken! Foto: All Over Press
SEXY MØRKE LEPPER I HØST: Skuespiller og it-jente Kate Bosworth ser utrolig kul ut med sine mørke, nærmest gotiske lepper. Spørsmålet er hvordan hun får den til å sitte så pent? Svaret får du i denne saken! Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Dersom du har prøvd deg på en av høstens hotteste sminketrender - burgunderrøde, litt gotisk mørke lepper, så har du garantert merket hvor fort leppestiften forsvinner når du drikker og spiser. Eller hvordan den har en tendens til å «trekke ut» i kantene.

Dette er jo fryktelig irriterende, og ikke minst - ulekkert. Men spørsmålet er hva du kan gjøre for å få leppefargen til å sitte pent så lenge som mulig?

LES OGSÅ: Har du fått leppestift på tennene?

RIKTIG GRUNNLAG: FØR du påfører leppestiften bør du sjekke at huden på leppene er i ålreit stand. Sprekker og flekkete hud danner ikke et godt grunnlag eller festen for fargen. Foto: Astrid Waller
RIKTIG GRUNNLAG: FØR du påfører leppestiften bør du sjekke at huden på leppene er i ålreit stand. Sprekker og flekkete hud danner ikke et godt grunnlag eller festen for fargen. Foto: Astrid Waller Vis mer
SKRUBB FØRST: En god skrubb/peeling av leppene på forhånd, vil gjøre at leppestiften sitter ekstra godt på. Foto: Astrid Waller
SKRUBB FØRST: En god skrubb/peeling av leppene på forhånd, vil gjøre at leppestiften sitter ekstra godt på. Foto: Astrid Waller Vis mer

Grunnlaget må være bra

Ifølge Tone vid Skipá som er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK, handler alt om riktig grunnarbeid.


For i likhet med sminken du bruker i resten av ansiktet (foundation, solpudder, øyeskygge) må huden på leppene være i orden før du påfører leppestiften.

Tørre, sprukne høstlepper danner altså ikke noe godt grunnlag for en lekker mørk, eller knallrød leppestift. Da vil du fort ende opp med flekkete lepper som ikke ser spesielt sexy ut (og det er fort gjort at du ikke merker det selv før du går på toalettet).

Skipa anbefaler derfor at du aller først starter med å peele leppene dine. Her er en god leppeskrubb (du kan lage din egen - sjekk hvordan nederst i saken!) alfa og omega.

- Grunnlaget være bra før du tar på leppestiften. Jeg anbefaler at du peeler leppene først, gjerne ved bruk av en god leppeskrubb, slik at de er så glatte som mulige, sier hun.

- Deretter ville jeg faktisk brukt en leppeprimer, eller litt foundation som du smører på leppene - dette vil få den til å sitte bedre på.


LES OGSÅ: Triks deg til større lepper

EKSPERTEN: Tone vid Skipá er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK. Foto: Astrid Waller
EKSPERTEN: Tone vid Skipá er skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK. Foto: Astrid Waller Vis mer

Lipliner og sugerør

Ifølge sminkeeksperten vil en transparent lipliner også hjelpe deg med å få fargen til å holde seg der den skal.

- Bruk en usynlig lipliner rundt leppekantene, da «blør» ikke stiften ut i kanter eller sprekker så lett, forteller hun.

Skal du bruke en mørk leppestift, råder hun deg også til å se etter en litt tørr variant.

- Tradisjonelt sett bør leppestiften være ganske tørr. Da sitter den bedre. Mange av de nyeste variantene sitter imidlertid godt, selv de som har litt glans. Armani og bare Minerals har noen gode, forteller hun.

Hvis du spiser og drikker vil, naturlig nok, leppestiftfargen forsvinne litt. Skipa har likevel et lite tips til deg som drikker mye kaffe, te og vann på jobb.

- Ja, drikk gjerne med sugerør hvis du har på leppestift. Da slipper du å måtte påføre ny fargen absolutt hele tiden!

SØT SKRUBB: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen
SØT SKRUBB: Det skal ikke mer enn en teskje sukker og noen dråper olje til for en rask og effektiv sukkerskrubb. Foto: Aina Kristiansen Vis mer

Lag din egen leppeskrubb

Vil du spare litt penger, kan du altså lage leppeskrubben selv. Det er gjort i en fei – med ingredienser de alle fleste har på kjøkkenet.

Dette trenger du:
 • Olje (olivenolje, mandelolje, rapsolje, kokosolje e.l.)
 • Sukker

 • Bland litt sukker, du trenger ikke mer enn ca. én teskje, og noen dråper olje til en tykk masse. Dersom du ønsker en friskere smak eller litt farge på skrubben, kan du ta i noen dråper sitron- eller appelsinjuice eller bitte litt konditorfarge.


  Slik bruker du skrubben:
  Len deg over vasken og skrubb leppene godt med sukkerskrubben i ca. ett minutt. Sukkeret er eksfolierende, mens oljen hydrerer.

  Skyll av blandingen med lunkent vann og tørk med en ren klut. Følg opp med en god leppepomade.

  LES OGSÅ: Kysseklare lepper på 1-2-3

  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer