Neglelakk

Slik får du neglelakken til å vare

Syv steg som garanterer nydelige negler i hele jula.

KNALL: Du trenger ikke å velge rødt selv om det er jul. Om du gjør alt riktig (og har litt flaks), kan du faktisk få neglelakken til å vare hele jula. Vel verdt tida, spør du oss.  Foto: All Over Press
KNALL: Du trenger ikke å velge rødt selv om det er jul. Om du gjør alt riktig (og har litt flaks), kan du faktisk få neglelakken til å vare hele jula. Vel verdt tida, spør du oss. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Uansett om du foretrekker skikkelig glamorøse partynegler eller en annen av høstens hotteste neglelakktrender, vil du sannsynligvis at den sitter pent så lenge som mulig.

For å få til det er det ikke nødvendigvis om å gjøre å kjøpe de dyreste neglelakkene. Prosessen for påføring er stort sett mye viktigere enn prisen når det kommer til holdbarhet.

Derfor har KK.no samlet sammen de beste tipsene for et mest mulig langvarig resultat.

LES OGSÅ: Får du ikke av glitterlakken?

Fukt og rens hendene før du dytter ned overflødige neglebånd. Foto: All Over Press
Fukt og rens hendene før du dytter ned overflødige neglebånd. Foto: All Over Press Vis mer

Rund, oval eller firkantet negl?

Uansett hva slags form du ønsker på neglene, er det lurt å investere i en god neglefil for å forme dem. Dette gjelder både for deg med lange og deg med korte negler.

En glassfil er mer skånsom for neglene, og de er ikke spesielt dyre heller. Dessuten varer de lenger enn tradisjonelle papp- eller skumgummifiler – så sant du ikke mister dem på et hardt flisgulv, selvsagt.Du bør også ha en bufferfil til negleoverflaten. Disse er som oftest laget av skumgummi eller papp og har fire forskjellige sider med varierende ruhet. Bruk den groveste delen først, etterfulgt av den nest rueste og så videre. Avslutt med poleringsdelen, som gjør neglen glatt og blank.

Dette steget er spesielt viktig hvis du har litt ujevne negler, men du trenger ikke gjøre det hver gang du lakker neglene. Vær forsiktig så du ikke filer dem ned for mye, spesielt hvis du har tynne negler.

Start med rene negler

Selvsagt kan du bruke neglelakkfjerner til å fjerne rester av lakk på neglene – det er jo tross alt det produktet er ment til.

Selv om du ikke har neglelakkrester på neglene, kan du dog med hell gå over dem med neglelakkfjerner på en bomullspad før du starter lakkingen. Da får du vekk alle rester av oljer, smuss, såpe og håndkrem, og stiller med det perfekte utgangspunkt for en flott manikyr.

LES OGSÅ: Slik unngår du bobler i lakken

Jessica Biel har alltid pene negler. Foto: All Over press
Jessica Biel har alltid pene negler. Foto: All Over press Vis mer

Syv steg for varig neglelakk

Skjønnhetsjournalist i magasinutgaven av KK, Tone Vid Skipá, anbefaler følgende i KKs Lille Sminkeskole:

1. Rens neglene for overflødige neglebånd, og dytt neglebåndene nedover. Form neglene med en god fil.
2. Fjern fett fra neglene med en neglelakkfjerner. Bruk eventuelt en bufferfil om du har dette.
3. Gi neglene et strøk med underlakk for å jevne ut neglen. I tillegg unngår du misfarging fra mørke lakker.
4. Det første strøket med neglelakk skal være tynt. Start på midten, og legg ett strøk på hver side.
5. Vent to minutter før du legger neste lag med lakk, og avslutt med overlakk to minutter etter siste lakkstrøk.
6. Påfør overlakk annenhver dag. Det kan forlenge holdbarheten med veldig mange dager.
7. Hold neglebåndene myke med neglebåndsolje så ofte du kan, gjerne hver dag. Det er også lurt ikke å ha hendene unødig mye i vann. Det ødelegger lakken.

Hvis du fortsatt sliter litt

Mens noen av oss får til å lakke neglene uten for mye søl, ender andre av oss opp med å se ut som vi har rørt fingrene rundt i et malingsspann heller enn påført tynne lag med en liten pensel. Fortvil ei, det finnes håp!

  • Du kan smøre vaselin på huden rundt neglene før du lakker dem. Dette gjør det superenkelt å tørke av eventuelt søl etter at lakken har tørket.
  • Gjør en regel av å lakke neglene i såpass god tid før festen eller jobben at du rekker å dusje og skrape av eventuelt søl før du forlater hjemmet.
  • Legg hånda som skal lakkes flatt på et bord og støtt hånda som gjør jobben på bordet. Du blir mye stødigere på hånda av å lene den mot et bord.
  • Pass på så du ikke har for mye produkt på børsten. Det er bedre å dyppe flere ganger enn å få så mye produkt på neglen at det flyter utover huden.
  • Start med en stripe midt på neglen og fortsett med en stripe på hver side av den første. Da får du fordelt produktet jevnest mulig.
Blir det fortsatt ikke bra nok? Vel, da kan du kanskje like godt investere i Shellac, en lakk som herdes og skal sitte i 14 dager. Helt til neste år, med andre ord.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer