LEGG GRUNNLAGET: Noen triks er rett og slett supre å huske på når du skal legge øyenskygge. Se våre tips lenger ned i saken. (Elie Saab h/v 2001/2011). Foto: All Over Press
LEGG GRUNNLAGET: Noen triks er rett og slett supre å huske på når du skal legge øyenskygge. Se våre tips lenger ned i saken. (Elie Saab h/v 2001/2011). Foto: All Over PressVis mer

øyenskygge

Slik får du øyenskyggen til å sitte lenger

Ikke la den legge seg i tykke striper mot slutten av dagen. Lær deg heller disse nødvendige triksene.

Det kan være skikkelig irriterende. Kanskje har du stått foran speilet i timesvis for å få øyenskyggen til å se smashing ut, men når festen er i gang har den allerede forsvunnet. Eller kanskje fargen er der, men ligger i tykke striper på øyelokket. Høres det kjent ut?

Her er våre forslag

Å få sminken til å vare, er imidlertid en utfordring vi må ta!
Selvsagt finnes det spesielle makeupprodukter som er ment å vare ekstra lenge, men det finnes også triks som hjelper både fest- og hverdagsmakeupen til å holde seg hele dagen.

Vent med øyekremen

Du har sikkert blitt fortalt at øyekrem er superviktig for alle kvinner som har passert 25. Det skal vi ikke protestere på. Men ikke miks hudpleie- og sminkerutiner. Påfører du øyekrem rett før du skal sminke deg, vil huden være fuktig og verken primer eller skygge vil fungere som den skal. Vent med pleieproduktene til du skal legge deg, og fjern da all sminke først.

LES OGSÅ: Perfekt hud på 100 sekunder

Bruk en øyenskyggeprimer

En primer, eller base, som vi gjerne sier på norsk, er et krem- eller geleaktig produkt som brukes under sminke, og i dette tilfellet øyenskygge. Det fungerer litt som et lim, slik at øyenskyggen holder lenger, ligger penere og blir lettere å påføre. En primer legges i et tynt lag over hele øyelokket, og duses godt ut enten med en applikator, kost eller ganske enkelt med fingeren. En god primer skal forebygge at øyenskyggen legger seg i striper, og gjerne bidra til at pigmentet i skyggen står bedre frem.

Se eksempler på primere her:


Denne primeren skal trekke raskt inn og få øyenskyggen til å sitte lenge. Kommer med svampapplikator (kr 100, Urban Decay/Beautybay.com). Foto: Beautybay.com
Dette er egentlig ikke en primer, men en svært pigmentert farge som også kan fås i nyanser som ligger tett opp mot hudens egen. Den skal gi en langvarig dekkevne som ligger jevnt på lokkene, og kan også blandes med andre øyenskygger (krembasert øyenskygge, Paintpot kr 165, MAC).
Denne skal gi deg en glatt base og øyenskygge som sitter (Prime Time kr 199, Bare Minerals/Coverbrands.no).
Denne basen skal gjøre skyggen vannfast og holdbar. Den skal nøytralisere fargen på øyelokket slik at øyenskyggens farge blir mer reell (Eyeshadow base kr 110, Art Deco/Esthetique).
En ufarget primer med bløt konsistens, som gjør at den egner seg spesielt for de med tørr hud (kr 85,50, Two Faced/Beautybay.com). Foto: Beautybay.com
Primer med lett formula som skal trekke raskt inn i huden og forlenge levetiden til øyenskyggen din (kr 16,50, Eyeslipsface.no). Foto: Produsenten
Primeren fra MAC er en lett teksturert krem som skal jevne teksturer og nøytralisere fargen på lokkene (kr 145, Prep + prime Eye/MAC).

Nødhjelp

Har du ingen primer i sminkepungen, og det er behov for litt krisehjelp på makeupfronten? Bruk isteden foundation på øyelokket før du påfører skyggen. Det går også an å bruke concealer. Fordel produktet jevnt over øyelokket, og vent til det har trukket inn i huden. Legg så gjerne et lag med pudder før du tar på skyggen. Pudderet hindrer øyenskyggen i å klumpe seg på steder hvor det eventuelt har lagt seg litt ekstra foundation.

LES OGSÅ: Nødhjelp for hud og hår

Ikke vær gjerrig

Med mindre alternativet sto mellom å faktisk og fysisk spise nudler og en øyenskygge, er det ingen grunn til å spare på den! Det fører bare til at du ikke blir fornøyd med verken resultat eller holdbarhet. Hvis du har en tendens til å legge et tynt lag med en mørk skygge, for så å duse den helt ut fordi du egentlig vil ha den lysere, så kjøp i steden en lys skygge og legg den i tykkere lag. Da «metter» du basen bedre, og skyggen holder lenger.


LES OGSÅ: Slik sminker du deg våken

Trykk den på

Gode koster er et must når man påfører makeup, så også øyenskygge. Men teknikken har også mye å si. Ikke dra skyggen utover, men trykk den på øyelokket. Ikke så hardt at det gjør vondt selvsagt, men «tapp» lett med fingeren over hele lokket mens du fordeler produktet. Gjenta prosessen om du vil legge skyggen i flere lag og gjøre fargen mer intens.

Enda sterkere farge?

Elsker du knallfarger? Gå da for en farget base, i stedenfor en nøytral primer. Du finner både baser som fremhever og baser som endrer på øyenskyggefargen.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: