øyebryn

Slik får du riktige bryn til ditt ansikt

Velstelte og velformede øyebryn kan få deg til å se både yngre og vakrere ut.

– DROPP TRENDENE! Øyebrynsstylist Fred Hamelten ber deg gi blanke i øyebrynstrendene og heller finne en form som kler ditt ansikt best mulig. Foto: Astrid Waller
– DROPP TRENDENE! Øyebrynsstylist Fred Hamelten ber deg gi blanke i øyebrynstrendene og heller finne en form som kler ditt ansikt best mulig. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Pene, velstelte øyebryn kan gjøre enormt mye med utseendet ditt. Ja, med fine bryn trenger du faktisk mindre sminke for å se både pyntet og lekker ut. Om du finner en brynform som passer din ansiktsform og dine farger, rammer du inn øynene og ser automatisk mer våken og opplagt ut.

Riktig form og farge

Har du formet og farget brynene riktig, trenger du antagelig ikke gjøre så veldig mye mer enn å gre gjennom dem med en bryngelé om morgenen. Har du tynne bryn eller noen partier med mindre hår, kan du bruke en brynskygge (eller øyeskygge) eller brynblyant til å fylle inn litt ekstra. Ellers kan det holde med en farget bryngelé. Å få perfekte øyebryn er dog ikke en enkel oppgave. De skal farges riktig, nappes riktig og passe ditt ansikt. Gjør du det feil kan øyebrynene få deg til å se eldre ut.Eller enda verre: Napper du for mye, ser du fort ut som «en forstyrra sirkusklovn», som makeupartist Hilde Pettersen Reljin beskriver det. LES OGSÅ: Nei, brynene skal ikke være like

Ikke følg trender

KK møtte brynstylist Fred Hamelten. Han har flere kjente navn på sin kundeliste og lever faktisk av å style øyebryn.– Trendene forandrer seg, men det gjør ikke ansiktet ditt, sier Hamelten. Han mener at vi ikke skal følge trendene, men heller forme brynene slik at de passer ansiktet. Fred holder også kurs hvor du kan lære å designe brynene dine selv. Og omnoen få måneder kommer han med egne brynprodukter. Sangfuglen Rihanna kunne ikke få skrytt nok av pinsetten hans. Hun fikk nemlig Freds diamantprydede pinsett (til hele 65.000 kroner!), som gave under sitt forrige Norgesbesøk.(Saken fortsetter under bildet.)

Vanlige feil - i følge Hamelten:

1: Vi napper altfor mye.2: Vi napper bare under brynet slik at vi ser ut som spørsmålstegn.3: Vi napper bort halen slik at brynet blir for kort.4: Brynskyggen eller blyanten er for mørk.5: Vi napper det ene brynet for å oppnå symmetri i stedet for å ha tålmodighet til å spare ut hårene på det andre brynet.LES OGSÅ: Er disse pene er du heldig

Slik gjør du det:

Trinn 1: Start med å farge brynene i en farge som er tilnærmet lik din egen. Husk hårene under og over brynene også. Ta av fargen etter cirka ett minutt. Holder ikke det, farger du én eller flere ganger til. Trinn 2: Gre hårene oppover, og se om de er for lange. Klipp dem etter formen på de nye hårene som er blitt synlige etter fargingen. Bruk den grovtaggede siden av en vanlig kam til å klippe etter, slik at du ikke klipper for mye. Ta hensyn til verv, og klipp etter vokseretningen.Trinn 3: Fred bruker den eldgamle hårfjerningsmetoden «treading» med tråd for å fjerne småhår, men du kan bruke pinsett. Ikke vær overivrig!Trinn 4: Vår modell Charlotte fikk fram nye hår på oversiden av brynet. Der er det litt tynt i rekkene, og Fred bruker brynskygge til å fylle inn. Stryk også skygge over brynene slik at fargen på brynene blir jevn.Viktig! Alle teknikkene brukes om hverandre. Du er ikke nødvendigvis ferdig med klippingen når du begynner å nappe, og kanskje du må farge en gang til. Gjør små steg av gangen.

Fred Hameltens proff-tips

 • Aller først – sett av god tid! Form aldri brynene når du har dårlig tid.
 • Ha alltid godt lys og godt speil.
 • Studér ansiktet ditt! Sitter øynene tett eller langt fra hverandre? Har du små eller store øyne, lite eller stort ansikt? Har brynene verv, eller er de asymmetriske? Har du få eller mange hår? Se på bilder av pene bryn.
 • Brynene skal nappes både under og over, samt klippes og farges. Fargen gir glans til brynene.
 • Hold pinsetten midt mellom brynene slik at du ser om avstanden fra bryn til nese er symmetrisk.
 • Sitter øynene tett, napper du brynene litt lenger fra hverandre, og motsatt.
 • Når du farger de usynlige hårene (de er gjerne litt dunaktige) over og under øyebrynene,ser du dine virkelige bryn, og det blir enklere å forandre fasongen.
 • Kjøp en god pensel med skrå hår i en hobbybutikk og bruk et eggeglass til å røre ut fargen i.
 • Invester i en skikkelig god pinsett!
 • Jobb med begge brynene samtidig, da blir det lettere å få dem symmetriske.
 • Brynskygge gir mer naturlige bryn enn blyant. Den brukes til å jevne fargen og tette igjen hull.
 • Fuktighetskrem gjør at brynskyggen blir mørkere. Bruk derfor lys skygge.
 • Brynene skal ha svakt, skrå vinkel og lang nok hale.
 • Unntak: Hvis øyelokket har begynt å henge, kan du øke graden på vinkelen.
 • OBS! Det tar hele ni måneder å rette på feilnappede bryn. Men det er jammen verdt det hvis du kan se fem år yngre ut.Deler av denne saken står også i KK nr. 40. Tekst ved: Tone vid Skipá Foto Astrid Waller og Curt Hjertstedt.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer