Sminke Gjennom Tiårene

Slik får du «rockchick»- stilen

Du trenger slettes ikke å være 80-tallspønker for å la deg inspirere av denne sminkelooken.

<strong>KANTETE DRAMA:</strong> Jessie J har myket opp kantene og gjort Siouxsie Sioux-looken mer anvendelig, men det står ikke på dramaet hos henne heller. Foto: All Over Press
KANTETE DRAMA: Jessie J har myket opp kantene og gjort Siouxsie Sioux-looken mer anvendelig, men det står ikke på dramaet hos henne heller. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Da pønken var på sitt sterkeste på 1970- og tidlig 1980-tallet, var det mange som så til Siouxie Sioux for inspirasjon.

Og man trengte ikke å gå for den meget dramatiske looken på daglig basis for å bli påvirket av det vågale uttrykket.

Manadatory Credit: Photo by David Fisher / Rex Features (1486135fl)Jessie JMTV Europe Music Awards, Odyssey Arena, Belfast, Northern Ireland, Britain - 06 Nov 2011 / ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press
Manadatory Credit: Photo by David Fisher / Rex Features (1486135fl)Jessie JMTV Europe Music Awards, Odyssey Arena, Belfast, Northern Ireland, Britain - 06 Nov 2011 / ALL OVER PRESS / ALL OVER PRESS Foto: All Over Press Vis mer

Ton den ned og moderniser den

Dette er ikke en look for de fleste, siden den er så veldig dramatisk, med sterke farger og skarpe vinkler. Men du kan selvsagt modifisere looken og gjøre den mer anvendelig.

Aller første tips for å gjøre nettopp det, er å droppe de svært spesielle øyebrynene og kanskje gjøre eyelineren litt kortere.

Gjør du i tillegg eyelineren tynnere og unngår å bleke ned ansiktet så mye, har du plutselig en mer moderne look du faktisk kan gå med uten å føle at absolutt alle ser rart på deg.

Du kan absolutt fortsatt få «rock chick»-looken, men mye mer anvendelig.

Litt slik Jessie J har gjort her:

(Saken fortsetter under bildet.)


<strong>PØNK:</strong> Siouxsie Sioux var et stort ikon på 80-tallet. Hennes sminkestil er på vei tilbake i motebildet. Foto: All Over Press
PØNK: Siouxsie Sioux var et stort ikon på 80-tallet. Hennes sminkestil er på vei tilbake i motebildet. Foto: All Over Press Vis mer
<strong>MØRKE LEPPER:</strong> Her har Jessie J droppet den dramatiske øyesminken, men gått for masse drama på leppene med en mørk leppestift. Helt i tiden og veldig mye mer anvendelig for de fleste av oss. Foto: All Over Press
MØRKE LEPPER: Her har Jessie J droppet den dramatiske øyesminken, men gått for masse drama på leppene med en mørk leppestift. Helt i tiden og veldig mye mer anvendelig for de fleste av oss. Foto: All Over Press Vis mer

Slik får du looken

Trinn 1: Start med renset hud og la fuktighetskremen trekke godt inn i huden. Påfør foundation og pudre godt. Dette var en helt matt look, og den var også veldig lys, men det er best å bruke en foundation som matcher din egen hud. Gå i alle fall ikke lysere enn halsen din (vi kan ofte være litt bleikere på halsen enn i ansiktet). Bruk en concealer der du trenger det og påfør øyeskyggeprimer.

TIPS: Hvis du har en øyeskygge som drysser mye eller opplever at det blir mye søl når du bruker mørk øyeskygge, bør du vente med dette trinnet til du har påført øyeskyggen (trinn 3).

Trinn 2: Påfør en lys, matt, nøytral øyeskygge over hele øyelokket, fra vipperøttene og helt opp til øyebrynet. Dette gjør det enklere å duse den mørke fargen seinere.

Trinn 3: Legg en svart øyeskygge på øyelokket, fra vipperota og opp til globalen. Hold fargen unna indre øyekrok. Bruk en god dusekost og dus godt oppover mot brynbeinet og utover mot tinningen. Påfør mer farge og dus igjen til du har intensiteten du ønsker. Øyeskyggen skal være vinget ut og opp i ytterste øyekrok. Sørg for å duse nok til at du ikke har noen skarpe kanter.

TIPS: Ikke stress om det ser helt forferdelig ut først. Mørke farger gjør ofte det før du får duset nok. Det gjelder bare å være tålmodig og duse, duse, duse.

LES OGSÅ: Slik får du filmstjernelooken

Trinn 4: Bruk en god eyeliner – enten en flytende liner, krem- eller gelliner – og en tynn, spiss eyelinerkost. Line langs øvre vippekant, helt fra indre til ytre øyekrok. Du kan la streken være ganske tykk – bygg den gradvis tykkere, men sørg for at den er tynnere i indre øyekrok enn i midten. Forleng så streken i ytre øyekrok og før den litt opp og ut mot tinningen. For den helt autentiske looken, skal streken også forlenges i en spiss inn mot nesen.

LES OGSÅ: Få perfekt eyeliner hver gang

Trinn 5: Bruk samme eyeliner og eyelinerkost til å line langs nedre øyevippekant. Denne streken er tynnere enn den langs øvre vippkant. Forleng linjen inn mot nesen i en nedoverbue, parallelt med den forlengede linjen fra øvre vippekant. I ytre øyekrok skal streken gå helt inn i streken fra øvre vippekant. Bruk en hvit kajal til å fylle inn mellomrommet mellom de to linjene inn mot nesa.

TIPS: En lys farge inn mot nesa, i indre øyekrok, åpner blikket og er ypperlig å kombinere med en mørk, sotet look. Hvis du ikke forlenger streken inn mot nesa slik Siouxie Sioux gjorde, kan du bruke en lys blyant eller øyeskygge akkurat i øyekroken for samme effekt. Dus den godt for en mer moderne look.

Trinn 6: Påfør raust med mascara.

Trinn 7: Bruk en skrå øyebrynskost og en svart øyeskygge eller brynskygge og start på brynene. Disse var selve varemerket til Siouxie Sioux, og er på ingen måte naturlig hverken i form eller farge. Formen er veldig tykk og kantete, forlenget ut mot tinningen og med en spiss ned mot neseryggen.

TIPS: For en mer nedtonet variant, kan du bare fylle inn brynene dine som du pleier, eller et snev mørkere for mer drama.

Trinn 8: Dropp rougen til denne looken, men bruke et litt mørkere pudder enn du pleier eller en lysebrun, matt øyeskygge rett under kinnbeina for å framheve dem.

Trinn 9: Påfør en mørk rød leppestift med masse glans (eller legg en lipgloss oppå en mattere leppestift). Bruk en leppepensel for å få en presis linje og framhev amorbuen, som var litt spisset for denne looken.

LES OGSÅ: Ikke gå i denne leppestiftfella

Kilde: «Style Me Vintage» av Katie Reynolds

Elsker du sminketips?

Vi har samlet tips, triks og inspirasjon i KK.no’s store guide til sminke gjennom tiårene, så klikk deg gjennom tiårene og la deg inspirere av de mest ikoniske lookene fra 1920 til 1990.

Se de andre artiklene i serien her:
 • 1920-tallet: Dramatisk og melankolsk, som på Clara Bow og Marion Cotillard.
 • 1930-tallet: Sexy og søvnig, som på Marlene Dietrich og Drew Barrymore.
 • 1940-tallet: Glamorøst og feminint, som Rita Hayworth og Paloma Faith.
 • 1950-tallet: Sexy og glamorøst, som Marilyn Monroe og Scarlett Johansson.
 • 1960-tallet: Elegant og klassisk, som Audrey Hepburn og Natalie Portman.
 • 1960-tallet: Dramatisk og barnlig, som Twiggy og Carey Mulligan.
 • 1970-tallet: Solkysset og sunt , som Farrah Fawcett og Kate Hudson

 • Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Les mer