Kjøkkentriks

Slik får du rosenkålen perfekt

Unngå overkoking - ellers blir smaken bitter.

VOKSENKÅL: Den lett bitre smaken skal være der, men feil tilberedning an gjøre bitterheten for stor. Foto: HandmadePictures - Fotolia
VOKSENKÅL: Den lett bitre smaken skal være der, men feil tilberedning an gjøre bitterheten for stor. Foto: HandmadePictures - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Rosenkål er en grønnsak som ofte dukker opp på festmiddagsbordet nå i juletida. Den er særlig brukt til vilt eller kalkun.Er du blant dem som ikke synes rosenkål er så godt? Som synes den smaker altfor bittert?Da har du (eller svigermor) ikke tilberedt rosenkålen riktig.Rosenkålen skal riktignok smake litt bittert, men den blir ekstra bitter på smak om den kokes for lenge.LES OGSÅ: Ikke kok kålenSlik tilbereder du den riktigRosenkål skal ikke kokes lenger enn til de så vidt er møre helt gjennom. Dette tar 7-10 minutter avhengig av hvor store de er. Bruk en potetgaffel og sjekk etter fem minutters koking, så vet du omtrent hvor lenge det er igjen.Rosenkålen blir enda bedre om du damper den. Det vil si at du fyller en kjele med bare litt vann i bunnen, koker opp, og setter ned varmen litt før du har i rosenkålen. Etter 5-7 minutter er den ferdig. Har du en smørklatt i kjelen blir rosenkålen ekstra god.Triks! Hvis du vil være helt trygg på at rosenkålen ikke blir for bitter skal du dele den i to før du koker den. Da forsvinner en del av den bitre smaken ut i kokevannet.Husk at rosenkål også kan ovnsstekes. Ha litt olje, salt og pepper på dem og stek i ovnen på 200 grader i cirka 15 minutter.LES OGSÅ: Velg frukt og grønt med sterke fargerSmakssett rosenkålenRosenkål kan smakssettes med flere krydre og matvarer som gir en fin variasjon. Rosenkål med sprøstekte baconbiter er en kjent slager, men prøv også noen av disse variantene:Rosenkål + valnøtter: Ovnsstek rosenkålen sammen med valnøtter, eller hakk valnøtter og bland inn i rosenkålen etter koking.Rosenkål + rødvinseddik + pepper: Ha i litt rødvinseddik i kokevannet, og krydre med pepper etterpå.Rosenkål + hvitløk + smør: Riv en hvitløk og bland den inn i litt smør som du har over rosenkålen etter koking.Rosenkål + sitronsaft: Skvis litt sitronsaft over rosenkålen etter koking.

For å fortsette å lese denne artikkelen må du logge inn

Denne artikkelen er over 100 dager gammel. Hvis du vil lese den må du logge inn.

Det koster ingen ting, men hjelper oss med å gi deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer