Sex Og Samliv

Slik får du selvtillit i senga

– Øv deg på å være naken, sier ekspert.

ØV DEG PÅ NAKENHET: Ifølge eksperten Dag Eian elsker menn når jenter tør å slippe seg løs. Det er nemlig selvtilliten som avgjør hvor sexy du er, og ikke badevekta.  Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia
ØV DEG PÅ NAKENHET: Ifølge eksperten Dag Eian elsker menn når jenter tør å slippe seg løs. Det er nemlig selvtilliten som avgjør hvor sexy du er, og ikke badevekta. Foto: WavebreakMediaMicro - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Åh, om man bare hadde vært en sexy fristerinne, eller i det minste bare litt mer sexy.

Har du tenkt denne tanken kanskje? Den hyggelige sannheten er at alle er sexy, ja, inkludert deg. Sexy er ikke en frøken Norge-tittel som deles ut til noen utvalgte få. Derimot er det noe som bare du selv kan bestemme at du er. Selvtillit er nemlig sexy!

Selvtillit er ikke en slik ting du bare kan gå på butikken og skaffe deg – den må jobbes med. For at denne prosessen skal bli enklere kan det første steget på veien være å finne ut nettopp hvorfor du føler deg usikker i senga.

LES OGSÅ: Er selvtilliten på bånn?

Redd for å være «slutty»

Sosialcoach og foredragsholder i kurs på mannlig seksualitet, Dag Eian, har inntrykk av at et sterkt kroppsfokus i samfunnet er kvinners vanligste hindring. Men han tror også at noen er redd for å bli stemplet som billig ved å være seksuelt frampå.

– Det siste kan vi bare avfeie med en gang. De fleste menn elsker å ha sex med jenter som er seksuelt utagerende og kan fortelle oss hva de liker. For å ta en kjapp parallell; mange menn legger mye innsats og stolthet i å tilfredsstille sin partner i senga, og når en kvinne forteller mannen hva hun liker gir hun han «skattekartet» han trenger. Det tar all gjettingen ut av sexen og han kan umiddelbart gi henne den nytelsen hun vil ha. Han får en egoboost, hun får nytelse. Det er vinn-vinn for begge parter, sier han til KK.no.

Eian skriver om orgasmer og seksualitet på bloggen orgasmejakten.no og gjennom sine kurs hos Avansert Seksualitet lærer han mennesker hvordan de kan bygge opp sin seksuelle selvtillit og øke deres seksuelle nytelse.

Kroppsfokuset er derimot noe som han tror mange jenter har latt seg påvirke av, og som har ført til usikkerhet rundt egen kropp og frykt for å få negativ respons når man viser den frem.

KROPPSBILDE: Å jakte på den perfekte kroppen har ingen hensikt, det er nemlig ikke noen som virkelig er perfekt. Første steg til god selvtillit er å akseptere og elske egen kropp.  Foto: Image Source
KROPPSBILDE: Å jakte på den perfekte kroppen har ingen hensikt, det er nemlig ikke noen som virkelig er perfekt. Første steg til god selvtillit er å akseptere og elske egen kropp. Foto: Image Source Vis mer

Sexy er noe du gjør, ikke noe du er

– Første steg blir å akseptere og elske egen kropp. Jobb gjerne for å forbedre tilstandene dersom man ønsker dette, men gjør det med aksept og kjærlighet hver dag. Det viktigste er at man har en sunn kropp som fungerer godt, ikke at den ser ut på en eller annen bestemt måte, forteller Eian.

Denne usikkerheten rundt egen kropp tror han likevel har en tendens til å bedre seg etter hvert som man blir eldre. Og når kvinner kommer i 30- til 35-årsalderen når de en magisk grense der de gjerne får mer aksept for egen kropp, og dermed oppdager en helt ny verden av nytelse.

Å jakte på den perfekte kroppen har ingen hensikt, det er nemlig ikke noen som virkelig er perfekte. Og det er først når du slipper taket på perfeksjonismen at du klarer å slippe deg løs.

Hans erfaring tilsier at jenter i uansett størrelse, som slipper seg løs, nyter og viser seg uhemmet frem under sex, er hundre ganger mer sexy enn en jente som treffer kroppsidealet, men gjemmer seg brydd under dyna.

– Jeg mener bestemt at sexy er noe man gjør, ikke noe man er. Med andre ord bør du flytte fokuset over på hva kroppen kan gi deg av nytelse og hvordan den fungerer, snarere enn å sammenligne den mot et «ideal» og ha fokus på hvordan den ser ut, forklarer han.

– Uten å kunne slappe av er god sex uoppnåelig. Så slapp av, slipp deg løs, nyt sexen og alt det herlige den har å by på!

NAKENHET: Lær deg å bli komfortabel naken, både alene og i en seksuell setting. Foto: colourbox.com
NAKENHET: Lær deg å bli komfortabel naken, både alene og i en seksuell setting. Foto: colourbox.com Vis mer

Steg for steg mot bedre selvtillit

Første steget til å få selvtillit i senga er altså å bli komfortabel med egen kropp, og Eian har flere gode tips til hvordan du kan gå frem. Det første du må starte med er å bli bekvem i Eva’s drakt.

Vær naken: Start hjemme alene. Skru av alt lyset på soverommet og spankuler naken rundt. Prøv så med litt lys, litt mer lys og gjør dette til du er komfortabel med å ha lyset på. Fokuser også på å kjenne på følelsen av å være naken og i ditt mest naturlige. Når du er komfortabel med å være naken er det på tide å oppgradere.

Kjenn din seksualitet: Bli komfortabel med å være naken i en seksuell setting og bli kjent med egen seksualitet. Gå på en onani-mission for å finne ut mer om egen seksualitet og nytelse. Lær deg hva du liker og hva som skal til for å komme. Ta rett og slett litt kontroll over egen seksualitet.

Når man er i boks her kan man gå til det siste steget, og onanere foran speilet. Nyt å se deg selv nyte, se det vakre i det og lær deg å ta nytelse og å fokusere på deg selv. Så fort man klarer dette er man langt på vei.

– Menn elsker å se jenter nyte, og å se en jente få orgasme er noe av det mest sexy vi vet om. Ikke vær redd for å vise deg frem foran partneren i ulike stillinger, for har han sex med deg så synes han at du er sexy.

KLIMAKS: Ta kontroll over egen seksualitet og lær deg å kjenne hva som skal til for å komme. Å se en jente få orgasme er noe av det mest sexy menn vet om. Foto: beerkoff - Fotolia
KLIMAKS: Ta kontroll over egen seksualitet og lær deg å kjenne hva som skal til for å komme. Å se en jente få orgasme er noe av det mest sexy menn vet om. Foto: beerkoff - Fotolia Vis mer

Lær deg nye triks

Ifølge Eian har menn en tendens til å trekke mot damer som gir det lille ekstra, dette er både hvor mye man slipper seg løs i senga og teknikkene hun kan. Etter man har blitt komfortabel med sex oppå dyna anbefaler han derfor at du går inn for å lære deg noen seksuelle røvertriks.

– Jenter som har lest seg opp på festlig pirring blir høyt prioritert. Og møter menn en dame som legger inn litt ekstra innsats i bingen vil han også automatisk gjøre det samme.

Inspirasjon kan du få fra sexkurs, bøker, blogger eller online diskusjoner, men det er heller ingen dum idé å snakke med partneren din og ta en aktiv rolle i å kartlegge hva han liker. Lær deg teknikker og les deg opp på mannlig seksuell nytelse. Jenter som i tillegg tar litt styringen er veldig godt mottatt hos menn.

– Menn trekker ofte mot å være den dominante parten, men en jente som sier «nå skal du bare legge deg ned og nyte» blir satt veldig stor pris på fra oss. Og hvis du i tillegg greier å lære han nye former for nytelse vil jeg garantere at du vil få et godt smil om munnen, og en herlig følelse av seksuell selvsikkerhet.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer