Iq

Slik får du smarte barn

Morsmelk gagner IQ-en til for tidlig fødte barn.

Slik får du smarte barn
Publisert
Sist oppdatert
At morsmelk inneholder en rekke viktige næringsstoffer og er bra for barnets immunsystem, er forskerne enige om. Derimot har de lenge strides om morsmelk bidrar til å øke barnets IQ eller ikke. Nå viser ny forskning at morsmelk gjør susen for intelligensen til premature barn. Amerikanske forskerne har tatt for seg 773 premature barn født i USA i perioden 1999 til 2002. Alle smårollingene veide under en kilo da de så verdens lys. Barna som fikk mest morsmelk, scoret høyest i intelligenstester når de rundet 30 måneder.
 • Ny trend: Pupp til låns
 • Amming beskytter ikke mot fedme
 • De barna som rutinemessig fikk morsmelk mens de var på intensivavdelingen, hadde en større mental utvikling enn de som ikke fikk denne oppfølgingen, skriver avisen The Mirror. - Disse funnene antyder sterkt at nyfødte bør gis morsmelk rutinemessig mens de er under omsorg på intensivavdelingen, sier doktor Duane Alexander på National Institute of Child Health and Human Development til avisen The Mirror. Studien publiseres i oktoberutgaven av den medisinske journalen Pediatrics. Alle barn som fødes før 37. uke i svangerskapet regnes som premature.

  Les artikkelen gratis

  Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

  Gå til innlogging med

  Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer