Sminkeråd

Slik får du sminken til å sitte hele kvelden

Har du prøvd fikseringsspray?

BÅDE FØR OG ETTER: Fikseringsspray bør helst brukes før og etter sminking. - Da vil makeupen sitte skikkelig godt, sier Ronja Hauan ved Make Up Store i Bogstadveien i Oslo. Foto: Per Ervland
BÅDE FØR OG ETTER: Fikseringsspray bør helst brukes før og etter sminking. - Da vil makeupen sitte skikkelig godt, sier Ronja Hauan ved Make Up Store i Bogstadveien i Oslo. Foto: Per Ervland Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
I julefestsesongen blir kveldene ofte svært lange. Og sminken klarer ofte ikke å holde følge.Heldigvis kan makeupartist Ronja Hauan triksene.SE OGSÅ: Sminketabben som gjør deg 5 år eldre

- Prøv fikseringspray

Et produkt du bør prøve er fikseringsspray, ifølge Hauan, makeupartist og assisterende butikksjef ved Make Up Store i Bogstadveien i Oslo.- Ja, fikseringsspray får sminken til å holde seg fin lenger, sier hun til KK.no.- Det tar en stund før sminken smelter inn i huden, mellom ti-femten minutter. Med en fikseringsspray får du en mer fresh look – du unngår at ansiktet ser tørt og pudrete ut. I tillegg får den makeupen til å holde lenger.- Du må gjerne bruke fikseringssprayen både før og etter sminke. Da vil makeupen sitte skikkelig godt, legger hun til.

Men ikke bruk hårspray

- Jeg har hørt at det er noen som bruker hårspray som fikseringssspray. Er det noe du anbefaler?- Jeg har sett noen som bruker hårspray som fikseringsspray – ofte på catwalkshow, men det er ikke noe jeg ville ha anbefalt. - Hårspray er beregnet til å brukes på hår, ikke på hud, påpeker hun.

Riktig rekkefølge

Men ønsker du at sminken virkelig skal holde seg fin hele kvelden, krever det gjerne litt mer enn en sprayflaske.Til den store festen – som julebordet eller nyttårsfesten – ville makeupartisten ha tatt seg ekstra god tid foran speilet. - Det er viktig med et godt grunnlag. Rens huden, bruk en god fuktighetskrem, og ta deg også tid til å jobbe med sminken. Og dét i riktig rekkefølge.Den er som følger:- Primer er et must. Den skjuler arr og linjer og gir en jevn, fin hud. Deretter ville jeg påført foundation og concealer. - Når basen er lagt, låser du den med transparent pudder. Det er usynlig, men gjør at foundationen ikke sklir rundt i ansiktet. Deretter avslutter du med rouge, øyne og lepper.

Flere holdbare tips

- Et vanlig problem er øyeskygge som striper seg. Hvordan unngår du dette? - Ikke dra øyeskyggen utover øyelokket, men klapp eller dytt den på. Gjenta flere ganger, til den er så sterk som du ønsker. - Og hvordan får du rougen til å sitte lengst mulig?- Bruk kremrouge først, og så pudderrouge. Da sitter den hele kvelden.Men det er huden som bør være førsteprioritet, understreker Hauan. - Hvis huden ikke er pent sminket, spiller det ingen rolle at øyemakeupen eller rougen er bra. Har du noen gode tips som får sminken til å sitte? Del dem gjerne med andre KK.no-lesere i kommentarfeltet under.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg rouge riktig? Når er det best å trene - før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer