Selvbruning

Slik får du sommergløden tilbake

Selvbruningstriksene du bør prøve nå.

FÅ TILBAKE GLØDEN: Selvbruningsprodukter kan gi deg en frisk, solkysset glød - slik supermodell Doutzen Kroes har her, i ansiktet selv om det er vinter.  Foto: Brock Miller / Splash News/ All Over Press
FÅ TILBAKE GLØDEN: Selvbruningsprodukter kan gi deg en frisk, solkysset glød - slik supermodell Doutzen Kroes har her, i ansiktet selv om det er vinter. Foto: Brock Miller / Splash News/ All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Kuldegrader, tørr luft og mye innetid gjør sitt til at huden fort blir både grå, gusten og tørr nå om vinteren.

Selvsagt bør du pleie huden ekstra godt, både ved daglig rens både morgen og kveld, peeling én til to ganger i uka og gode, fuktighetsgivende ansiktsmasker så ofte som mulig, gjerne flere ganger i uka. Det vil gjøre mye for at huden skal både se og føles sunnere og penere ut.

Likevel er mange av oss bleikere enn vi liker nå i vintermånedene, og da kan litt selvbruning gjøre susen.

LES OGSÅ: Rouge gir deg gløden tilbakeEgne produkter til ansiktet

Det er utallige varianter av selvbruningsprodukter i butikkhyllene. Du finner mousse og spray, krem og gelé. Hva er egentlig forskjellen og hvor bør du bruke hva?

– Selvbrunere til kropp gir en så mørk farge at det kan se litt kunstig ut i ansiktet, forklarer Anne Kathrine Hansen, hudterapeut og pr-konsulent hos Dermanor.

Produktene som er laget spesielt til ansiktet, er ofte litt mildere i fargen.

– For kraftig farge i ansiktet gjør linjer og porer mer synlig, og derfor velger mange egne produkter til ansiktet, sier Hansen.

Noen velger å aldri bruke selvbruner lenger opp enn til halsen nettopp for å unngå denne unaturlige fargen. Andre tåler mørkere farge i ansiktet uten at de ser åpenbart juksebrune ut.

– Det avhenger av hudtype og produkt hva man foretrekker her, sier hudterapeuten.

LES OGSÅ: Derfor lukter selvbruning

HUSK HALSEN: Sørg for å få jevne overganger. Skarpe skiller ved kjeven eller på halsen er aldri fint.  Foto: Thinkstock
HUSK HALSEN: Sørg for å få jevne overganger. Skarpe skiller ved kjeven eller på halsen er aldri fint. Foto: Thinkstock Vis mer

Slites raskere av

En annen ting å ta hensyn til når du velger selvbruningsprodukt til ansiktet, er at fargen faktisk forsvinner igjen raskere her.

– Ansiktet vaskes og renses av de fleste jenter opptil to ganger daglig, og dermed forsvinner selvbruneren også raskere fra ansiktet enn fra resten av kroppen, forklarer Maria Louise Bisgaard hos SunSpa.

– Det betyr at du må påføre selvbruneren hyppigere i ansiktet, og derfor er det viktig at det er et produkt som er enkelt å bruke, sier hun.


LES OGSÅ: Unngå selvbruningsflekker på sengetøy og klær

Kan gi urenheter

Kjersti Johansen, nordisk fagsjef hos Dermanor, sier at det ikke nødvendigvis er noe problem å bruke et produkt beregnet på kroppen i ansiktet. Det avhenger helt av produktet!

– Så lenge man ikke har ingredienser i selvbruningen som virker negativt på ansiktshuden, er det ikke noe problem å bruke samme produkt både på kropp og ansikt, sier Johansen.

Hun har dog en advarsel om noe du bør se etter når du velger selvbruneren som skal gi fjeset ditt gløden tilbake.

– Høye konsentrasjoner billige mineraloljer vil kunne tette porer og føre til urenheter i ansiktet.

LES OGSÅ: Det perfekte tidspunktet for selvbruning

KREM ELLER SPRAY: Enten du foretrekker en tykkere, kremete konsistens eller en lett spray, bør produktet du bruker i ansiktet være enkelt å bruke og fri for ingredienser som tetter igjen porene dine.  Foto: vgstudio - Fotolia
KREM ELLER SPRAY: Enten du foretrekker en tykkere, kremete konsistens eller en lett spray, bør produktet du bruker i ansiktet være enkelt å bruke og fri for ingredienser som tetter igjen porene dine. Foto: vgstudio - Fotolia Vis mer

Spray, gelé, mousse eller krem?

SunSpa har satset på sprayprodukter til ansiktet. Dette gjør påføringen svært kjapp, så det er enkelt å holde selvbruningen ved like.

Likevel forklarer Bisgaard at du fint også kan bruke både mousse og krem i ansiktet, selv om disse produktene først og fremst er anbefalt for kroppen.

Johansen forteller at også merkene under Dermanor-paraplyen har flere ulike produkter til ansiktet.

– Forskjellene på kropps- og ansiktsprodukt i disse seriene er at man har en tykkere konsistens for ansiktet hvor man har et mindre område for påføring og hvor det er veldig viktig at det blir jevnt.

– For kroppen er det viktig at påføringen kan skje raskt og enkelt, og man benytter her en tynnere konsistens, sier Johnsen.


BareMinerals har to selvbruningsprodukter i sin serie – ett til kropp og ett til ansikt.

– Ansiktsproduktet er tykkere i konsistensen og inneholder litt lavere konsentrasjon DHA (selvbrunende dihydroksyaceton), slik at brunfargen kommer mer gradvis, forklarer Johansen.

– Kroppsproduktet er tynnere og lettere å smøre jevnt ut på kroppen, og gir farge raskere.

Også Matis har to produkter, ett med gelékonsistens til ansiktet og en spray for kroppen.

– Decléors selvbruner er ment både for kropp og ansikt. Denne kremen inneholder pleiende ingredienser som ikke er problematisk å bruke i ansiktet, sier Johansen.

LES OGSÅ: Slik får du dreis på selvbruningen

UNATURLIG: En veldig mørk farge på selvbruningen kan se veldig unaturlig ut, særlig i ansiktet.  Foto: All Over Press
UNATURLIG: En veldig mørk farge på selvbruningen kan se veldig unaturlig ut, særlig i ansiktet. Foto: All Over Press Vis mer
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer