Trene lår:

Slik får du strammere lår

Her er de beste metodene og øvelsene.

TRENE LÅR: Ifølge eksperten holder det ikke å trene lårene til krampen tar deg - istedenfor handler det om en kombinasjon av beveglighet i hverdagen, trening og kosthold, samt en liten dose tålmodighet. Foto: NTB scanpix
TRENE LÅR: Ifølge eksperten holder det ikke å trene lårene til krampen tar deg - istedenfor handler det om en kombinasjon av beveglighet i hverdagen, trening og kosthold, samt en liten dose tålmodighet. Foto: NTB scanpix Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Jo, det går an å stramme opp ulike deler av kroppen man kanskje ikke er så fornøyd med.

Kroppen vår er skapt for å være mer i bevegelse. Vi sitter mye stille i dag, og mange sliter med muskulære svakheter i rumpe og bakside lår, samt låsninger i rygg og hofter. En god holdning krever sterk kjernemuskulatur, men også aktivert rumpemuskulatur så bekkenet står i riktig stilling. Lår- og setemuskulatur er de største muskelgruppene i kroppen, og trening av disse forbrenner også mest.

Men er det egentlig mulig å stramme opp lårene? Du vet, det området helt øverst på innsiden av lårene som vi bare vil trene skikkelig opp. Og hva er i så fall mest effektivt?

LES OGSÅ: Slik blir du kvitt sidefettet

Ha fokus på helheten

- Innsiden av lår, ja. Ved slike tilfeller er det sjeldent jeg fokuserer på bare ett område, men heller tar hele kroppen i betraktning, sier Tommy André Lande, personlig trener fra Norges Idretthøyskole og osteoptat.

Han forklarer at punktforbrenning ikke er så effektivt som en trodde for en del år siden, og derfor handler det til slutt om mengden trening, hverdagsaktivitet og kosthold.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer