øyenbryn

Slik får du vakre bryn

Her er triksene som gjør nappingen til en lek.

TRIKSENE: Slik napper du deg til vakre og velformede bryn. Foto: Colourbox
TRIKSENE: Slik napper du deg til vakre og velformede bryn. Foto: Colourbox Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Øyenbrynene rammer inn ansiktet.

Kraftig og trendy

Ikke bare beskytter de øynene for støv og skitt, de kan også endres med moten og tilpasses sesongens makeuptrender.Det siste året har catwalkvisningene vært preget av kraftige og velpleide bryn.Selv om de ikke skal være like tykke som i Brooke Shields glansperiode på 80-tallet, er det nå inn med øyenbryn som gjør deg litt mindre avhengig av alltid å ha en pinsett i vesken.Avhengig av hvor fort brynene dine vokser, burde det i gjennomsnitt holde at du setter deg ned en gang i uken for å nappe og frisere litt.

Husk på formen

1) Kjøp en god pinsett, og sett deg i et rom med godt lys. Dagslys er det beste, men en god lampe fungerer også.2) Kjøp en god pinsett, og et skikkelig speil. Noen pinsetter kommer også med forstørrelsesglass.3) Napp helst brynene etter et varmt bad eller dusj. Da er porene åpne, og det vil ikke gjøre så vondt å nappe. Napp helst ikke brynene samme dag som du skal på den store festen. Du blir nemlig gjerne litt rød i området du har nappet.4) Husk at du skal beholde brynenes opprinnelige form. Fjern i hovedsak bare overflødige hår under og mellom brynene, og husk ellers på at målet er å understreke brynets fasong, ikke å skape nye fasonger. Napp aldri bort hele brynet for så å tegne det opp igjen med kajal. Det er fullstendig no no!5) Ved å stille en penn loddrett ved siden av nesen din, finner du ut hvor brynet bør begynne. Ønsker du en forsterket bue på brynene, så vend pennen slik at den går fra nesen og legges rett over pupilen i øyet. Da treffer den det punktet på brynet hvor det blir mest ”harmonisk” med en bue. For å finne ut hvor brynet skal slutte, vend pennen fra neseroten, via ytre øyekrok og ut.Les også: Få sexy, sotede øyne

Ett og ett hår

6) Fjern alle hår mellom øyebrynene og nesen, og napp de hårene som er viltvoksende under selve brynet. Napp alltid bare ett og ett hår, og alltid ved roten. Er hårene veldig lange, kan du trimme dem med en liten saks.7) Bruk en øyebrynskajal hvis vil understreke fasongen og farge. Pass på at du ikke velger en farge som er for mørk. Fargen skal harmonere både med hårfargen og huden.8) Hold brynene på plass etter nappingen. Det finnes egne øyebrynsgeleer, men du kan også bruke litt vaselin, hårgelé eller hårspray. Legg litt gelé på øyebrynet og børst det på plass med en øyebrynskost. Du kan også bruke en gammel, rengjort maskarabørste.9) Hvis du vil forsterke fargen på brynene kan du bruke en øyenbrynskajal. Pass på at fargen ikke blir for mørk, og at streken ikke blir for hard. Tegn isteden lette små streker i brynet, og dus ut.10) Gre over med en børste til slutt, så blir resultatet mest mulig naturlig.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer