Hud

Slik får huden din ny glød

Tørr og gusten hud er det enkelt å gjøre noe med.

BEHOLD GLØDEN: Sommerens glød i huden vil vi gjerne beholde utover høsten. Her er triksene som hjelper deg. Foto: Astrid Waller
BEHOLD GLØDEN: Sommerens glød i huden vil vi gjerne beholde utover høsten. Her er triksene som hjelper deg. Foto: Astrid Waller Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Føler du deg litt blek og pjusk i høstværet? Er sommerens glød helt borte, og ingen vinterroser i kinnene ennå?

Hjelpen er kanskje nærmere enn du tror.

For mange handler det rett og slett om å gi huden fuktighet. Fukt er nemlig alfa og omega for frisk og sunn hud i vinterhalvåret.

LES OGSÅ: Derfor blir huden fortere tørr nå.

RENS OG PLEIE: God rens, eksfoliering og regelmessig pleie er nøkkelen til frisk hud på vinterstid.  Foto: Image Source
RENS OG PLEIE: God rens, eksfoliering og regelmessig pleie er nøkkelen til frisk hud på vinterstid. Foto: Image Source Vis mer

Tørr hud

Når huden er tørr og ser gusten ut, ser du faktisk litt eldre ut også. Tørrheten fremhever linjer og rynker, i tillegg vil den manglende gløden gjøre at huden ikke reflekterer lyset, slik det gjør i ung hud.

Så hvorfor blir det sånn?

- Ideelt sett burde man både sove mer, stresse mindre, røyke mindre og spise sunnere slik at hud og kropp holder seg så sunn og fin som mulig. Men dessverre klarer vi det ikke helt, sier hudekspert Patricia Pineau til KK.

Pineau har forsket på blant annet hud i 30 år, er doktor i kjemi og direktør for forskning og kommunikasjon for L'Oréal Research & Innovation. KK møter henne i forbindelse med Vichys siste lansering.

LES OGSÅ: Uvanene som får deg til å se eldre ut.

Fjern død hud

Selvfølgelig blir alt bedre ved å forandre på livsstilen. Men Patricia mener det er enkelt å trikse seg til glød og et litt yngre utseende.

For det først må du fjerne døde hudceller med en eksfoliering eller skrubb. Bare det i seg selv gir røde kinn på noen sekunder.

Skrubben inneholder korn, og passer best for hud som tåler litt. Har du sensitiv hud bør du gå for en uten korn som inneholder enzymer eller syr.

Bare det i seg selv gir røde kinn og yngre glød på noen sekunder.

Men for at huden skal holde på gløden gjennom hele dagen trenger også man litt hjelp.

- Vichy Idealia Life Serum er et slikt produkt. Den gir umiddelbar glød, men hjelper også huden over tid slik at huden får en jevn hudtone, sier Patricia Pineau.

Sjekk ut flere produkter som er med på gi glød her:


LES OGSÅ: Dusj 30 sekunder i iskaldt vann.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer