øyebryn

Slik farger du bryn hjemme

Skrekkhistoriene finnes, men med disse enkle triksene blir hjemmefarging av bryn en lek.Billig er det også

RAMMER INN: Selvsagt er det viktig å lære seg gode sminketriks, men mye er gjort hvis rammen er perfekt. Farging av bryn er noe av det enkleste og mest effektive du kan gjøre for en velstelt look uten mye jobb.  Foto: All Over Press
RAMMER INN: Selvsagt er det viktig å lære seg gode sminketriks, men mye er gjort hvis rammen er perfekt. Farging av bryn er noe av det enkleste og mest effektive du kan gjøre for en velstelt look uten mye jobb. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Du har kanskje hørt om folk som har fått farge på huden, altfor mørke bryn eller sølt fargestoff i øynene. Selvsagt kan ting gå galt, men det er unntakene. Hjemmefarging av bryn er nemlig både enkelt, billig og ikke minst effektivt.

Rammer inn ansiktet

Velstelte øyebryn i den riktige nyansen er noe av det enkleste og flotteste du kan gjøre for å framheve det beste ved ditt eget utseende. Enten du foretrekker en perfekt frisert stil som Dita Von Teese, eller en mer naturlig look, kan brynene utgjøre en stor forskjell. LES OGSÅ: Tips og triks for perfekte brynDe rammer inn øynene og gir ansiktet balanse. Bustete bryn kan ha helt motsatt effekt og distrahere fra resten av ansiktet ditt, så det er verdt å bruke noen minutter for å holde dem velstelte.LES OGSÅ: Så lang tid bruker vipper og bryn på å vokse ut igjen

Slik farger du selv

Velg en farge som passer din hudfarge og hårfarge. Det er veldig vanlig å velge for mørke farger, så prøv heller en som er en nyanse eller to lysere enn du først tror. De fleste kler kalde toner, så prøv å finne en som er askebrun eller en annen kald brunfarge. Beskytt huden: For å unngå at huden rundt brynene farges, kan du bruke en Q-tips eller en sminkekost til å smøre huden her med en fet krem eller vaselin. Dette forhindrer at fargen smitter over på huden, og gjør det nesten umulig å gjøre feil. Følg bruksanvisningen: Bland ingrediensene slik produsenten forklarer at du skal gjøre det. Da får du en riktig konsistens som ikke drypper. Vær nøye: Jobb raskt, men vær nøye. Det er viktig å få fargestoffet på alle hårene, også smådunet du ikke ser så godt. Sørg derfor for å ha godt lys og riktig utstyr. En gammel mascarakost som er godt renset er utmerket til å legge på fargen.Prøv deg fram: Start forsiktig og jobb heller opp intensiteten ved å farge flere ganger. Altfor mørke øyebryn kan se veldig påfallende ut, og ha stikk motsatt effekt enn bryn med perfekt farge og form. Sjekk fargen etter fem minutter. Du ser raskt om den trenger mer tid. Hold deg til tidene som anbefales i bruksanvisningen, og farg heller på nytt litt seinere, hvis det ikke blir mørkt nok.

Gjør det jevnlig:

Gjenta fargingen når du ser brynene begynner å bli blasse eller lyse igjen, gjerne etter to til tre uker. Permanent farge til bryn og vipper koster rundt 70 kroner, og du finner det i de fleste butikker som selger sminkeprodukter.

Kosmetikkversting

Akkurat som når du farger håret hjemme, bør du teste om du tåler fargen før du påfører den i/nær ansiktet. Derfor: Husk å ta en allergitest 48 timer før du farger håret hjemme. MER HJEMMEFARGING: Dette vil ikke frisøren fortelle degJa, du bør faktisk utføre en overfølsomhetstest hver gang du farger håret, ifølge store produsenter som L’Oréal og Schwarzkopf.Og det er ikke uten grunn. Permanent hårfarge er nemlig det kosmetiske produktet som gir nordmenn flest alvorlige bivirkninger, ifølge Folkehelseinstituttets bivirkningsrapport fra april.

Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene - før eller etter middag?Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer