BESKYTTER: Neglelakk beskytter faktisk neglene, så om du sliter med tørre negler, bør du egentlig lakke dem, råder eksperten.  Foto: frankdaniels - Fotolia
BESKYTTER: Neglelakk beskytter faktisk neglene, så om du sliter med tørre negler, bør du egentlig lakke dem, råder eksperten. Foto: frankdaniels - Fotolia Vis mer

Neglelakk

Slik fikser du tørre negler

Trikset er faktisk å bruke neglelakk.

Blir neglene dine aldri lange eller sterke?

Mange av oss sliter med svake, sprø negler, og selv om du faktisk kan avsløre sykdom ut fra neglene, har de fleste tilfellene av svake negler en enkel og ufarlig forklaring.

– For 60-80 prosent av dem som har svake negler, handler det om at neglene er tørre, sier Tone Lise Forbergskog Bull-Nielsen, daglig leder av Tone Lise Akademiet og skaperen av Tone Lise-lakkene.

Tørt innemiljø og hyppig håndvask må ta mye av skylden, i tillegg til bruk av altfor kraftige neglelakkfjernere.

LES OGSÅ: Slik legger du perfekt neglelakk

GENIALT: Olivenolje er supert for neglene, så hvorfor ikke ha litt i en liten flaske på nattbordet, så kan du smøre neglene og neglebåndene før du legger deg. Mandelolje er et annet godt alternativ.  Foto: gosphotodesign - Fotolia
GENIALT: Olivenolje er supert for neglene, så hvorfor ikke ha litt i en liten flaske på nattbordet, så kan du smøre neglene og neglebåndene før du legger deg. Mandelolje er et annet godt alternativ. Foto: gosphotodesign - Fotolia Vis mer

Lakk beskytter

Tone Lise har et litt overraskende tips til deg som sliter med tørre negler som fliser seg og ikke vil vokse.

– For å forsterke den naturlige neglen, anbefaler jeg å alltid ha lakkede negler, siden det beskytter neglene, sier hun.

Negleeksperten presiserer at du alltid bør bruke en god underlakk, da denne beskytter neglen ekstra godt.

LES OGSÅ: Begår du denne negletabben?


OLJE: Plei både negler og neglebånd med en god olje. Aller helst bør den påføres daglig, og best blir det om du gjør det før du legger deg.  Foto: tamara83 - Fotolia
OLJE: Plei både negler og neglebånd med en god olje. Aller helst bør den påføres daglig, og best blir det om du gjør det før du legger deg. Foto: tamara83 - Fotolia Vis mer

Bruk en god olje

Tone Lise anbefaler også at du smører inn neglen og neglebåndene med neglebåndsolje i alle fall annenhver dag, men helst hver eneste dag.

– Det er kjempebra å ha den på nattbordet, sier Tone Lise.

Aller best er det nemlig å ta den på før du legger deg, så har du åtte timer uten at du vasker hendene, og oljen får trekke godt inn.

Det finnes egne neglebåndsoljer som du påfører enten med pensel eller med en pipette (dråpeteller), men du trenger ikke engang å investere i en egen olje.

Olivenolje eller mandelolje funker ypperlig også for neglene, så ikke la det stoppe deg om du ikke har en olje beregnet på nettopp neglene, forklarer Tone Lise.

LES OGSÅ: Neglelakktriksene du bør kunne

TØRR? Det er ikke bare hendene som blir tørre. Også neglene og neglebåndende trenger fukt og næring, særlig nå om vinteren.  Foto: Thinkstock
TØRR? Det er ikke bare hendene som blir tørre. Også neglene og neglebåndende trenger fukt og næring, særlig nå om vinteren. Foto: Thinkstock Vis mer

Velg milde produkter

Tone Lise forteller at det som ofte skaper problemer for tørre negler når det kommer til bruk av neglelakk, er ikke selve lakken, men neglelakkfjerneren.

Mange bruker fortsatt sterke produkter som aceton, og selv om disse er ekstremt effektive og fjerner lakken i en fei, virker de også ekstremt uttørkende på neglene.

Velg derfor milde neglelakkfjernere uten aceton og unngå lakker som er ekstra vanskelige å fjerne, som for eksempel glitterlakker og andre effektlakker.


LES OGSÅ: Sliter du med å få av denne?

Knall eller nude?

Uansett om du går for de grafiske neglene vi så mye av under New York Fashion Week eller velger en knall farge å pynte neglene med, er det altså bedre å lakke dem enn ikke å lakke dem, sier Tone Lise.

Selv om du foretrekker en naturlig look, er det ikke noe i veien for å legge en helt nøytral, nude neglelakk for å beskytte neglene. Synes du blankheten blir for jålete, kan du alltids gå for en matt overlakk.

LES OGSÅ: Slik blir du enkelt kvitt tørre føtter

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: