Tur

Slik finner du de beste turene

Geniale apper for deg som vil bruke høstferien litt aktivt.

UT PÅ TUR - ALDRI SUR: Med en turapp ferdig nedlastet på mobilen, finner du mange nye stier og turmuligheter i ditt nærmiljø, eller der du er på høstferie.  Foto: Getty Images/iStockphoto
UT PÅ TUR - ALDRI SUR: Med en turapp ferdig nedlastet på mobilen, finner du mange nye stier og turmuligheter i ditt nærmiljø, eller der du er på høstferie. Foto: Getty Images/iStockphoto Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Er du en av dem som har lyst til å gå på tur, men aldri vet helt hvor du kan, eller bør gå? Da har vi løsningen for deg!

Nå som høstferien er i gang - hvertfall for en del av oss, er det få ting som er så herlig som å komme seg ut i «Guds frie natur». I tillegg er det ekstremt sunt for både kropp og sjel, og dersom du følger disse enkle tipsene, kan du forbrenne flust av kalorier.

For deg som kanskje ikke er så kjent i området der du befinner deg, eller som rett og slett har lyst til å finne noen nye favorittstier - kan en såkalt «tur-app» guide deg trygt på vei.

NY TUR-APP: UT.no lanserte i april sin nye tur-app, som er gratis, på appstore. Appen gir deg alle de T-merkede sommerstiene og kvistede vinterløypene på gode turkart.
NY TUR-APP: UT.no lanserte i april sin nye tur-app, som er gratis, på appstore. Appen gir deg alle de T-merkede sommerstiene og kvistede vinterløypene på gode turkart. Vis mer

Ut på tur - aldri sur

I vår lanserte tur- og friluftsnettsiden UT.no (som er et samarbeid mellom Turistforeningen og NRK) en helt ny app for norske turentusiaster. Og i sommer ble denne endelig tilgjengelig for Android, så vel som iPhone.


Appen, som er gratis, gir deg alle de T-merkede sommerstiene og kvistede vinterløypene på gode turkart. Og til nå er det tegnet inn nærmere 1000 turer i kartet, samt like mange hytter og overnattingssteder. I tillegg er det lagt inn søkemulighet for 900 000 steder i Norge - så alle skal kunne finne turer og hytter i sitt nærområde.

Du kan også kommentere og dele alle turforslagene og hyttene med dine turvenner på sosiale medier eller epost.

LES OGSÅ: Så langt bør du gå hver uke

BLI LOMMEKJENT: Lommekjent-appen er også gratis, og gir deg mange gode turforslag, både sommer og vinter.
BLI LOMMEKJENT: Lommekjent-appen er også gratis, og gir deg mange gode turforslag, både sommer og vinter. Vis mer

Bli lommekjent

I tillegg til turappen fra UT.no, er også Lommekjent-appen (fra Lommekjent.no) et praktisk verktøy for deg som vil ut i skogen.

Appen, som ble lansert i juni, gir deg gratis tilgang til tusenvis av turmuligheter (over 8000 så langt) over hele Norge. Og takket være samarbeid med selskaper som Skiforeningen, Visit Norway, iNatur.no, Statsskog og Friluftsrådene, får du nye turforslag sendt rett inn på mobilen.


Appen har ordentlig kart og kompass som viser hvor du skal gå, og den viser deg hvor langt du har igjen til mål. Du kan også finne alt fra supre topp- og fjellturer, til sykkelstier og skiløyper.

I likhet med UT.no-appen, kan du også dele turopplevelsene dine med andre i form av både bilder og tekst på Lommekjent.no og Facebook.

LES OGSÅ: Dette bør du vite om gnagsår

Flere app-forslag

Ellers kan følgende apper være verdt å ta en titt på:

Kvikk Lunsj søndagstur fra Freia:
Denne appen er også gratis (finnes for både iPhone og Android), og gir deg gode turforslag i nærheten av der du er - eller du kan søke opp turer andre steder i landet.

Du kan også dele dine favoritturer med andre ved å ta opp turen du går. Hver søndag kan du også delta i konkurransen om å finne virtuelle lodd mens du går på søndagstur. Finner du disse kan du vinne premier.

iSikte Norge
Denne appen, som koster 28 kroner i appstore forteller deg navn på fjell, sjøer, innsjøer og andre ting foran deg når du peker på dem. Moro for både barn og voksne!

Er du glad i å dra ut på tur med et mål for øyet, kan også geocaching være verdt å prøve.

Tips til gode treningsapper finner du i denne artikkelen!

LES OGSÅ: Kom i form med iPhone

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer