Husmortips:

Slik fjerner du svidde matrester - uten fancy vaskemiddel

Suksessformelen er sannsynligvis enklere enn du tror!

HUSMORTIPS: Nei, det er ikke alltid man trenger de mest kompliserte vaskeproduktene for å få kjelene skinnende rene. Foto: NTB
HUSMORTIPS: Nei, det er ikke alltid man trenger de mest kompliserte vaskeproduktene for å få kjelene skinnende rene. Foto: NTB Vis mer
Publisert

Da det svenske kvinnemagasinet Allas bad leserne sine sende inn sine beste husmortips kom det inn mye bra, hvor de fleste av tipsene omhandler rengjøring.

For hvem har vel ikke lyst til å ha det skinnende rent? Enten om det er dusjdørene på badet, vasken på kjøkkenet eller plettfrie kjeler?

Helt riktig - de fleste av oss! Og etter at våre svenske venner hadde skilt klinten fra hveten, var det tipsene under de satt igjen med til slutt.

Vi bringer herved tipsene videre til glede for KKs lesere:

1. Få bort fastbrente rester i kjeler

«Skrubb bort det fastbrente i kjelene med en sukkerbit -det er mormors knep og det funker» skrev Martina.

Det må være sukkerbiter av den harde typen, ikke dem som raskt løser seg opp, og tipset funker spesielt godt når det er rester av mel og melk du har klart å brenne fast, presiserer Martina.

KJELE: Når svidd kjelebunn er et faktum, kan et skikkelig godt husmortips gjøre susen. Foto: NTB
KJELE: Når svidd kjelebunn er et faktum, kan et skikkelig godt husmortips gjøre susen. Foto: NTB Vis mer

2. Gjør termosen ren

Belegget som kan samle seg i termosen fra kaffe eller te eller hva du nå enn bruker termosen til, fjerner du lett ved å fylle den med kokende varmt vann, og legge i en oppvaskmaskintablett.

La det stå over natten, og hell ut halvparten på morgenen. Den andre halvparten rister du termosen «rejält» med, som svenskene sier det.

Hell ut og skyll godt - og termosen er som ny, lover tipseren.

Et tips som også anbefales i denne tidligere KK-saken.

Tyttebærsyltetøy mot hikke

Om du slumper til å få hikke, anbefaler Birgitta å spise en spiseskje eller to med tyttebærsyltetøy. Om du blir riktig desperat, skader det jo ikke å prøve.

Korketrekker til lysstumper

Du vet de hersens stearinlysstumpene i bunnen av lysestaken som kan være så vriene å få ut? Prøv med korketrekker eller vinopptrekker, anbefaler Jessica.

Klipp urtene

Bruk saks til urtene, istedenfor kniv tipser en annen leser. Hun bruker saks også til å dele opp bacon med.

Ta en brødskive til middag

Helt til slutt er det Anette som tipser om å blåse i alle krav og «måsten» - og heller la hybelkaninene formere seg mens du smører deg ei brødskive til middag og henger et halskjede over flekken på blusen.

Et herlig tips - men det er klart - du skal være litt heldig med både flekken og kjedet for at det skal funke.

Kanskje KK´s lesere har noen riktig gode tips til flekkfjerning som Anette kan dra nytte av? Eller andre gode husmortips?

Del gjerne i kommentarfeltet!

Oppdag mer mote, livsstil og historier fra virkeligheten på KK.no

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer