Mosjon

Slik gikk Ann-Christin (49) ned 50 kilo

Begynte på en slankekur litt utenom det vanlige.

«Det er en glede å stå opp hver dag». For et år siden ville Ann-Christin Lingås Henøen helst være under dyna. Foto: All Over Press Norway
«Det er en glede å stå opp hver dag». For et år siden ville Ann-Christin Lingås Henøen helst være under dyna. Foto: All Over Press Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Ann-Christin Lingås Henøen (49) husker godt den dagen da hun reiste seg fra sofaen og fant fram de gamle Adidas-skoene. Det var i fjor sommer. Hun veide 106 kilo. Hun var syk, og både blodsukkeret og kolesterolet var for høyt.

Det kunne ikke fortsette slik. Dermed gikk hun ut døra og presset seg gjennom den første banebrytende turen på tre kilometer.

– Jeg vet ikke hva som drev meg den dagen. Alt var så fryktelig svart.

Siden den gang har hun gått tur hver bidige dag.

LES OGSÅ: Her er den beste slankemetoden

SPREK DAME: Siden juni i fjor har Ann-Christin gått to mil hver dag. Noe som tilsvarer tur-retur hjembygda Tornes -Oslo. Foto: Charlotte Wiig
SPREK DAME: Siden juni i fjor har Ann-Christin gått to mil hver dag. Noe som tilsvarer tur-retur hjembygda Tornes -Oslo. Foto: Charlotte Wiig Vis mer

Skammen veier tyngst

At den vevre fembarnsmoren for ett år siden desperat og dypt deprimert prøvde å kneppe igjen knappen på skibuksa i størrelse XXL er vanskelig å forestille seg.

Hun blir mørk i blikket når hun tvinger seg tilbake til årene hun aller helst vil glemme.

Da dusjet hun i mørket, og viste seg ikke ute blant folk så sant hun ikke måtte ta med ungene i et barneselskap eller stille opp på foreldremøte.

– Jeg skammet meg fryktelig. Hvis jeg var i middagsselskap eller bursdag spiste jeg aldri, ikke før jeg kom hjem. Jeg følte at folk ville tenke «se på henne, se hva hun dytter i seg». Men i ettertid tror jeg nok det var ingen som dømte meg, andre enn meg selv.

LES OGSÅ: Slankepresset er verst fra venner

(Artikkelen fortsetter under bildet)


Hele reportasjen leser du i KK 18, som er i salg nå. Foto: KK
Hele reportasjen leser du i KK 18, som er i salg nå. Foto: KK Vis mer

Selvdisiplin som slankeoppskrift

Det virker kanskje for mange som et umulig prosjekt å gå ned 50 kilo. Men det gikk fort opp for Ann-Christin at den vanskeligste tiden av livet var over i det hun gikk ut døra og begynte å gå.

Den første turen på tre kilometer ble raskt til to mil per dag. Å komme ut i den friske luften, kjenne pulsen banke og musklene jobbe ga henne enorm lettelse.

Da hun etter overraskende kort tid merket at buksa satt litt løsere var det ingen vei tilbake. Hver dag ble en konkurranse med gårsdagen. Turene ble lengre. Målsettingen høyere. Adidas-skoene, som hun og mannen hadde gitt tilnavnet «Forrest Gump», måtte byttes ut.

Det ble umulig å stoppe. Hun satte seg et mål om at når hun hadde gått ned ti kilo skulle hun unne seg en sjokoladebit. Den spiste hun aldri.– Da jeg hadde gått ned tretti kilo kunne jeg ikke la være å legge nyheten ut på Facebook. Da var jeg så stolt. At jeg skulle gå ned 50 kilo hadde jeg ikke i tankene den dagen jeg gikk ut døra.

LES OGSÅ: Facebook får kvinner til å føle seg tjukke

Hele reportasjen leser du i KK 18, som er i salg nå.

Tekst: Merete Glorvigen

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer