TACO MED TVIST: Spis taco med god samvittighet - se hvorfor i saken under. Foto: Geir Terje Nergaard/Godfisk.no
TACO MED TVIST: Spis taco med god samvittighet - se hvorfor i saken under. Foto: Geir Terje Nergaard/Godfisk.no Vis mer

Taco

Slik gjør du tacoen enda sunnere

Middagskosen kan bli den rene næringsbomben - se bare her!

Publisert
Taco er blitt en slager på norske middagsbord. Vi regner det som kosemat, og har gjerne taco på menyen i løpet av helgen.

Det er bare det at taco ikke nødvendigvis er så sunt. Fet kjøttdeig, masse rømme og ost kombinert med veldig salt tacokrydder får helseguruene til å riste på hodet.

Heldigvis finnes enkle triks du kan følge, som gjør tacoen mye sunnere. Vi har listet dem opp i denne artikkelen.

Du som er litt dreven i kostholdstenking vet at det er snakk om å bruke mager kjøttdeig, lettost, kesam, kjøre på med grønt, og lage ditt eget saltreduserte tacokrydder.

Er du klar for å ta neste steg, og gjøre tacomiddagen supersunn?

Selvsagt er du det! Og da er trikset følgende - bytt ut kjøttet med fisk!


LES OGSÅ: Fersk fisk til middag? Ikke bli lurt - dette skal du se etter

TORTILLA TIME: Laks i tortilla er også et godt alternativ. Foto: Astrid Hals/Godfisk.no
TORTILLA TIME: Laks i tortilla er også et godt alternativ. Foto: Astrid Hals/Godfisk.no Vis mer

Fasjonabelt med fisk

Joda, meksikansk mat består selvsagt også av fisk. Alle som har vært på ferie i Mexico vet at taco eller quesedillas med fisk er utrolig godt! Dessuten oppfordres vi av helsemyndighetene til å spise fisk minst to ganger i uka. Og det blir jo enda enklere når du får øynene opp for fisketaco-variantene!

Laks, torsk, ørret - alt fungerer i tacoen. Du skjærer bare fisken i biter, og steker dem lett sammen med løk og litt chili. Straks fisken er blitt litt stekt utenpå, skrur du temperaturen helt ned.

Skvis saften av en lime eller sitron over, og la det småkoke i noen minutter. Dropp tacokrydder, men dryss gjerne over litt spisskummen, for det er dette krydderet som gir den særegne tacosmaken.





Dryss til slutt frisk koriander over, og server i tacoskjell eller lefser med kesam eller yoghurt og det vanlige grønttilbehøret du liker. Ost og fisk blir litt spesielt for de fleste, men hvis du vil prøve, så kjør på. Alt er lov i taco!

Vi fant også et par fine oppskrifter gos Godfisk.no. Sjekk ut Marit Bjørgens laksetaco-favoritt og tortilla med laks (eksterne lenker).

Du kan også godt bytte ut fisken med reker, eller blande, for den slags skyld.





Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer