Hår

Slik holder Charlize huden perfekt

Hun strålte på den røde Golden Globe-løperen. Nå røper Charlize Theron sine skjønneste hemmeligheter.

PLEIE, PLEIE, PLEIE: Det er det det handler om for Charlize Theron – både når det gjelder hud og hår.  Foto: All Over Press
PLEIE, PLEIE, PLEIE: Det er det det handler om for Charlize Theron – både når det gjelder hud og hår. Foto: All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Charlize Theron ser på seg selv et blankt lerret for rollene hun takker ja til. Og det er ikke alltid hun stråler like mye som hun gjorde søndagens Golden Globe-utdeling.Hun har feitet seg opp og brukt tannproteser for å spille seriemorderen Aileen Wuornos i filmen «Monster» i 2003. Theron mottok en Oscar – i tillegg til en drøss andre utmerkelser – for rollen.

Viktig å «bli» karakteren

– Jeg kunne aldri forstått karakteren uten å ha en følelsesmessig tilknytning til utseendet hennes, har Charlize Theron til amerikanske Elle (ekstern lenke).Også i rollen hun nylig fikk sin Golden Globe-nominasjon for – en forfatter med alkohol- og kjærlighetsproblemer i «Young Adult» – måtte Charlize forandre utseendet. – Min jobb er å være et blankt lerret og bli karakteren jeg spiller, sier hun til Elle.

Sliter på håret

Det er også noe av grunnen til at hun alltid har gått for kortere frisyrer. – Jeg har aldri hatt hår for meg selv. Stilen min er alltid slik den er for at jeg skal spille en rolle, så jeg er ikke så personlig knyttet til en bestemt look, sier hun.Saken fortsetter under bildet– Når jeg ikke jobber, foretrekker jeg noe som er enkelt å ta vare på og som ikke krever så mye styling – jeg er ikke så nøye på det.I tillegg til å unngå stylingkrevende frisyrer, prøver hun å ta ekstra godt vare på håret sitt, siden det må gjennom så mye på settet. LES OGSÅ: Derfor er denne hårlokken så tørr– Stylisten min, Enzo Angileri, introduserte meg for håroljer for å pleie håret, så jeg kurer håret når jeg har litt fritid.Også hårfargen hennes preges til enhver tid av rollene hun spiller. I Dior J'Adore-kampanjene spiller hun dog seg selv, og får håret farget ultrablondt. – Jeg elsker det. Det var sånn jeg så ut da kampanjen begynte, og vi har holdt oss til den looken i sju år. Det føles riktig for J'Adore, som er så glamorøs.

Den store hemmeligheten

Charlize Theron snakker villig om produktet som gjør at hun fortsatt ser like ung ut som da hun startet kampanjen for sju år siden.– Jeg har klokkertro på sunblock. Jeg bruker det om vinteren, når det regner og er overskyet ute – hele tiden. Og det er ikke bare SPF 15 – jeg bruker 50! Fem-null! Det er en kjempeviktig del av min hudpleierutine, sier hun til Elle. Det er moren hennes som har lært henne viktigheten av solfaktor – og det gjorde hun allerede da Charlize var liten.– Hun har hjulpet meg å akseptere de små feilene jeg har, og det er veldig inspirerende å se henne eldes så grasiøst.Skuespilleren sier hun liker å variere produktene hun bruker til hudpleien sin. For tiden elsker hun Diors L'Or de Vie, La Crème, som hun beskriver som veldig fuktighetsgivende.

Rød løper-strategi

Med stadig nye nominasjoner for sine roller, er Charlize Theron ofte på den røde løperen. Hun ser ikke på seg selv som en trendsetter – til det er hun altfor avslappet og uanstrengt, sier hun. Saken fortsetter under bildet– Jeg prøver å holder rød løper-looken min klassisk. Makeupartisten min, Shan Paish, gjør stort sett en eller annen variant av sotede øyne ved å line øvre og nedre vippekant med en vannfast kajal og ta på masse mascara. Jeg er heldig som jobber med det samme teamet, og de sørger for at hår, sminke og styling henger sammen.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer