Sex

Slik holder du forholdet hett

13 enkle grep som gjør at han ikke glemmer at han elsker deg.

Slik holder du forholdet hett
Publisert
Sist oppdatert
Når hverdagen stjeler energien vår har forholdet lett for å lide. Her er noen gode råd som kan være kjekke å ha i bakhodet.

 • Dump singellivet

 • Lær å kysse med stil

 • Den ultimate flørteguiden


 • 1. Endre oppførsel

  Som par er det lett å bli sittende fast i den samme hengemyra. Når han sitter foran X-boxen og det smeller i veggene, mens du har noe viktig å si, da er det alt for lett å glefse når han ikke lytter.

  - Overrask ham med å reagere annerledes, råder Toni Coleman, psykoterapeut og samlivscoach i McLean, Virginia.

  2. Berør hverandre

  Det gir god stemning og bekrefter nærhet og hengivenhet.

  - Det kan også skape en lett erotisk stemning, men berøring trenger ikke føre til sex selv om mange menn tror det og mange kvinner frykter det, sier KKs egen sex- og samlivsekspert, psykolog Peder Kjøs.

  3. Ikke bli buddies

  Å være venner er bra, men skill mellom vennskap og partnerskap. Når spenningen har lagt seg og hormonene glimrer med sitt fravær kan det være en idé å spare rapekonkurransen til guttekvelden og lukke dodøra etter deg.

  4. Sex på timeplanen

  De fleste nordmenn klarer seg med sengekos en gang i uken, men det er bare dere som kan svare på hvor ofte dere har behov. Sex får særlig ham til å føle seg nær deg.

  - Men dette kan være litt komplisert, for man skal heller ikke presse seg til å ha sex. Det tjener ingen på, påpeker Peder Kjøs.

  5. Bytt på å prate

  La begge komme til orde.

  - Lek at dere er terapeut og pasient, der den ene lytter og den andre deler sine refleksjoner, sier psykolog Diana Kirschner, forfatter av boken Opening love’s door.

  6. Inngå kompromisser

  Dette betyr at du erkjenner at din måte å gjøre ting på ikke er den eneste mulige løsningen, men en blant flere. Altså å erkjenne at den andre har gode grunner til å tenke, føle og handle som han gjør.

  - Å ikke kunne inngå kompromisser er å være veldig selvsentrert – man opplever da seg selv som det eneste fornuftige (eller følsomme) mennesket i verden, sier samlivsekspert Peder Kjøs.

  7. Vær positiv

  Når du prater kan det være en idé å pakke det negative inn i to positive budskap, som om du serverer ham en sandwich.

  - Si for eksempel: Jeg liker at du er så avslappet, men det plager meg at du alltid kommer så sent. Jeg er sikker på at du kan både være den avslappede fyren jeg liker, men likevel komme i tide, sier psykolog i Los Angeles, Yvonne Thomas.

  8. Repetér det partneren sier

  Dette gjør at du blir nødt til å lytte med begge ørene og han får bekreftet at du gjør det.

  - Det er lett å bli så revet med av hvordan man vil svare at man glemmer å lytte ordentlig, sier Thomas.

  9. Vær tolerant

  Det betyr for eksempel at du ser det positive i at kjæresten din er så sjenert blant nye mennesker, for du vil vel heller være sammen med en beskjeden fyr enn en som skriker etter oppmerksomhet?

  Dette er et av rådene Peder Kjøs har spesielt tro på.

  10. Ta en time-out

  Det betyr at dere skrur av pc, tv og andre distraksjoner. Men dere behøver ikke sitte i indianerstilling mens dere ser på at tapeten løsner ytterligere en millimeter. Gå en tur, dra på kino, lag mat sammen, eller ha sex.

  - Man ser gjerne på TV fordi man er sliten og ikke orker noe annet, og det er jo forståelig, men problemet er ofte at paret ikke har lyst til å se det samme, eller ikke vil se tv samtidig. Den andres tv-slaveri blir mest plagsomt når du selv vil noe annet, påpeker Peder Kjøs.

  11. Støtt hverandre

  Mange ser på det slik at hvis partneren ikke er enig, da støtter han deg ikke.

  - Det blir litt for enkelt. Du kan godt forstå hvordan han føler, hvorfor han tenker som han gjør, og anerkjenne oppfatningen hans, selv om du har et annet syn på selve innholdet. Å støtte hverandre styrker følelsen av samhold, men ikke utslett deg selv og meningene dine for å skape god stemning, sier Kjøs.

  12. Bruk litt penger på hverandre

  Å få en gave uten grunn varmer og gir en følelse av at den andre har tenkt litt ekstra på deg. Det er dessuten ikke prisen det kommer an på, men tanken bak.

  13. Date hverandre

  Selv om dere ikke er nyforelsket lenger betyr det ikke at dere skal slutte å ha stevnemøter. Gjør noe nytt og spennende hver måned.

  - Dette er et godt råd, men ikke gjør det til en rutine. Essensen i tipset er god, å holde forholdet varmt og ikke synke ned i hverdagen er viktig, konkluderer Peder Kjøs, og føyer dette rådet inn blant favorittene sine, sammen med rådene om berøring, å repetere hva partneren sier og å være tolerant.

  LES OGSÅ:
 • Grønn på sjekker'n?

 • Få fart på forholdet

 • Glem det han sa

 • Kvinner er kvinner verst

 • Kvinners 10 verste egenskaper

 • 31 måter å finne ham på

 • Januardater for fattigluser

 • Ikke la hverdagen sluke deg hel. Nærhet, intimitet og sex gjør godt for kropp og sjel.
  Ikke la hverdagen sluke deg hel. Nærhet, intimitet og sex gjør godt for kropp og sjel. Vis mer
  Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

  Vi bryr oss om ditt personvern

  KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

  Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

  Les mer