Sports-bh

Slik holder du formene på plass

Treningstoppene som beskytter deg mot smerter og ryggplager.

AND ACTION: En god sports-bh reduserer puppenes bevegelse med over 50 prosent. Foto: Triumph
AND ACTION: En god sports-bh reduserer puppenes bevegelse med over 50 prosent. Foto: Triumph Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Velsignet med skikkelige former? Dine kløftløse medsøstre misunner deg. Men det er ikke alltid det er så greit å ha store pupper.

Det kan nemlig bli mye å holde styr på når du trener. Pupper som hopper rundt når du løper, er på steptime eller spiller tennis er slitsomt. Ikke er det bra for puppene heller.

LES OGSÅ: Trening kan redusere brystkreftrisiko

Sjekk shoppingtips nederst i saken!

Så mye beveger de seg

Bryster har ingen muskler, de består bare av melkekjertler, fett og bindevevet kollagen. Dermed er det ingenting som holder dem på plass når du er i bevegelse.

Når du går raskt, beveger puppene seg cirka 33 prosent i alle retninger, i forhold til plasseringen når du står stille. Løper eller jogger du, beveger de seg i et slags åttetall - 51 prosent opp og ned, 22 prosent fra side til side og 27 prosent utover og tilbake igjen.

Neida, dette er ikke tull. Dette har dr. Joanna Scurr, lektor i biomekanikk for sport og trening ved University of Portsmouth i Storbritannia, forsket på.

LES OGSÅ: Slik sjekker du brystene dine for svulster

Kan skade brystene

Det sier seg selv at dette ikke er bra for puppene, og særlig ikke om de er store og veier en del. Kollagenet utsettes for strekking, og huden får også gjennomgå. Dette kan føre til at brystene får et hengete utseende.

Du kan forøvrig løfte bryster som henger noe ved å styrke brystmusklene som ligger under øverste del av brystet. Sjekk de beste øvelsene her

STILIG TOPP: Reebok Easy Tone topp er lekker og støttende. Foto: Smartgirl.no
STILIG TOPP: Reebok Easy Tone topp er lekker og støttende. Foto: Smartgirl.no Vis mer

Velg riktig støtte

Har du store pupper er det veldig viktig at du bruker riktig type sports-bh. En sports-bh reduserer bevegelsene med 55 prosent for storbrystede kvinner, har Scurr funnet ut. Dette skal du se etter:  • Brede, regulerbare stropper.
  • To adskilte kopper, én til hvert bryst.
  • Et tykt materiale med sterk elastisitet.
Ta hoppetesten og løp på stedet i prøverommet, og sjekk at bh'en holder alt på plass.

Sports-bh'er som består av et helt stykke som klemmer brystene flate, er ikke gunstig for deg med store pupper, da det ikke gir nok støtte. I dag finnes det topper som BÅDE har to separate kopper og klemmer puppene mot brystet. Disse kan du godt velge.

HUSK! Elastisiteten svekkes for hver vask, så husk å bytte ut sports-bh'er ofte.

Trange treningstopper

Over sports-bh'en kan du godt bruke en treningstopp med innebygd støtte. Det finnes flere varianter, men de som har brede stropper er aller best. Da skjules også bh'ens stropper bedre - ikke at noen egentlig bryr seg om det på treningssenteret, da.

Under ser du eksempler på sports-bh'er og treningstopper som er fine for deg med store pupper:
Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer