Guacamole

Slik holder du guacamolen grønn

Her er fire metoder som virker.

FERSK: Guacamole er fantastisk som dip, eller som en del av fredagstacoen. Dessverre blir den fort brun i fargen. Her er noen gode tips til hvordan du kan holde den fersk. Foto: (c) Franck Schmitt/Oredia/Corbis/All Over Press
FERSK: Guacamole er fantastisk som dip, eller som en del av fredagstacoen. Dessverre blir den fort brun i fargen. Her er noen gode tips til hvordan du kan holde den fersk. Foto: (c) Franck Schmitt/Oredia/Corbis/All Over Press Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Du har gjort i stand til tidenes tacofredag for deg og vennene dine, og oppdager at den hjemmelagde guacamolen har blitt brunaktig i fargen. Det er så irriterende at du har bare lyst til å skrike høyt.

Du er ikke den eneste som har opplevd dette. Å hindre guacamolen i å miste sin grønnfarge er som å prøve å stoppe oppskjærte epler fra å bli brune. Umulig. Eller i hvert fall føles det sånn.

Men det betyr jo ikke at du skal droppe guacamolen. Avokadoen er jo tross alt en sunnhetsbombe full av gode vitaminer og sunt fett. Heldigvis finnes det faktisk noen triks som skal hjelpe med å holde guacamolen grønn og frisk helt til servering.

Her er fire superenkle tips du bør teste ut neste gang.

LES OGSÅ: Så mye taco spiser vi i Norge

Reagerer på luft

Toril Gulbrandsen, som er prosjektleder og matkonsulent hos Opplysningskontoret for frukt og grønt, Frukt.no, har tidligere fortalt KK.no at når du deler avokadoen i to eksponeres fruktkjøttet for oksygen, og reagerer da ved å bli brunt. Dette kalles oksidering, og det tar ikke lang tid før du ser resultatet.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer