HELST SPRØTT: Bakepulver hjelper deg å holde kakene sprø. Foto: Stine Okkelmo
HELST SPRØTT: Bakepulver hjelper deg å holde kakene sprø. Foto: Stine Okkelmo Vis mer

Kjøkkentriks

Slik holder du julekakene sprø

Aldri mer seige pepperkaker og krumkaker.

KK.NO: Har du bakt pepperkaker, krumkaker, sandkaker eller noe annet godt til jul? Da vil du selvsagt at baksten skal være sprø og god helt til høytiden er over (du burde nok ikke prøve å spare dem til påske...).

Og det kan være en utfordring, for når sprø kaker og kjeks blir oppbevart over tid har de lett for å bli seige.

LES OGSÅ: Prøv tilslørte pepperkaker

Bruk bakepulver

Heldigvis finnes det en enkel løsning på problemet - nemlig bakepulver.

Bakepulver har en utrolig god evne til å trekke til seg fuktighet, så om du pakker inn 2-3 spiseskjeer bakepulver i et kjøkkenpapir og legger det sammen med kakene, vil de holde seg fine og sprø. 

PS: Du kan også bruke potetmel som alternativ til bakepulver.

1. Riv av et kjøkkenpapir og brett det dobbelt (bruk to papir om kjøkkenrullen har smale papir). Foto: Stine Okkelmo
2. Hell 2-3 spiseskjeer på papiret. Foto: Stine Okkelmo
3. Pakk inn bakepapiret. Lukk pakken med en gummistrikk eller teip. Foto: Stine Okkelmo
4. Legg pakken i kakeboksen, og den vil trekke til seg fuktighet og holde baksten sprø. Foto: Stine Okkelmo

LES OGSÅ: Styr unna disse i kjekshylla

Kan også brukes på kjeks og knekkebrød

Dette trikset er like fint å bruke på kjeks og knekkebrød, som heller ikke er særlig gode når de mister sprøheten. Visste du forresten at du kan riste knekkebrødet sprøtt i brødristeren?

OBS: Du kan bruke et kaffefilter i stedet for kjøkkenpapir. Tomme engangs-teposer (slike mange kafeer bruker) går også. Poenget er å bruke noe som holde bakepulveret på plass, men likevel slipper luft gjennom.

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: