Underlivsplager

Slik holder du underlivet ditt friskt

Tips som kan spare deg for en rekke plager.

UNDERLIVSPLAGER: Sliter du med plager som sopp, klør, irritasjon eller urinveisinfeksjon? Dette kan du lett forebygge ved å være ekstra forsiktig med et par ting.  Foto: Fotolia
UNDERLIVSPLAGER: Sliter du med plager som sopp, klør, irritasjon eller urinveisinfeksjon? Dette kan du lett forebygge ved å være ekstra forsiktig med et par ting. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Er du en av dem som ofte plages med underlivsproblemer, som for eksempel sårhet, utflod, sopp eller urinveisinfeksjon?

Det er svært vanlig at kvinner opplever dette fra tid til annen, men heldigvis finnes det en rekke gode tips og triks som lett kan forebygge disse plagene.

LES OGSÅ: Slik ser ekte kvinner ut nedentil

Unngå å tørke deg syk

Har du noen gang tenkt over hvordan du tørker deg etter du har gjort ditt fornødende på toalettet? Vel det bør du, for hvilken vei du tørker deg kan nemlig utgjøre en stor forskjell for underlivet ditt.  

Som du kanskje vet, så anbefales det at en skal tørke seg bakover og ikke forover etter avføring. Årsaken til at dette er viktig, er at det å tørke seg forover kan transportere bakterier fra endetarmen til urinåpningen og resultere i blant annet en urinveisinfeksjon - som oppstår når tarmbakterier finner veien inn i urinrøret.

Tarmbakterier kan også komme inn i skjeden og skape en bakterieinfeksjon som kalles bakteriell vaginose. Det klareste symptomet er grønnlig utflod som lukter svært spesielt, noen sammenligner lukten med råtten fisk.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer