SOMMERSNACKS: Friske jordbær smaker fortreffelig, men har kort holdbarhet. Se hvordan du forlenger levetiden. Foto: saratm - Fotolia
SOMMERSNACKS: Friske jordbær smaker fortreffelig, men har kort holdbarhet. Se hvordan du forlenger levetiden. Foto: saratm - Fotolia Vis mer

Jordbær

Slik holder jordbærene seg bedre

Unngå at de blir vasne og mugne så fort.

Jordbærsesongen er i full gang, og det bugner av røde fristelser i matbutikkene. Jordbær er ja-mat, for de er kalorifattige, rike på C-vitamin og også en fin kilde til antioksidanter.

Er du glad i jordbær er det altså bare å spise i vei! Husk bare å skylle jordbærene før du spiser dem, for om de ikke er økologiske har de gjerne blitt behandlet med mange sprøytemidler.

TIPS: Spis jordbær med fløte før festen! Da bremses alkoholens opptak.

Hold dem friske lenger

Ulempen med jordbær er at de ikke holder seg friske og fine så lenge. Derfor ender mange opp med å måtte hive dyre jordbær fordi de har blitt vasne eller mugne.

For å unngå dette er det noen grep du kan ta som vil gjøre at jordbærene holder seg lenger. Se bare her:

  • Fjern alle skadde/vasne/mugne bær. De vil fort ødelegge resten av jordbærene.
 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer

 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer

  • Tørk bærene godt før du eventuelt lagrer dem i kjøleskapet. Hvis de er fuktige, blir de raskere vasne.
  • Lagre dem i en plastboks eller på et fat som er så stort at det er luft mellom bærene. Da minsker du risiko for at de blir dårlige.
  • Ikke ha noe lokk over jordbærene. Som nevnt, jo mer luft rundt dem, jo bedre.
 Foto: Stine Okkelmo
Foto: Stine Okkelmo Vis mer

  • Hvis bærene skal renses før de lagres i kjøleskapet, bør du plassere dem med spissen opp i plastboksen eller på fatet.
     

LES OGSÅ: Bruk eggdeleren på jordbærene

Skal du spise dem med én gang er alt mye enklere - da trenger du bare fjerne dårlige bær, skylle i vann, rense og spise!

Sjekk ut denne deilige jordbærdesserten!

 

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: