Foto: All Over PressAll Over Press
Foto: All Over PressAll Over Press Vis mer

Brun

Slik jukser du deg brun

Tipsene til deg som ikke har rukket å sole deg ennå.

Ønsker du deg sommerkysset hud, men verken har tid eller lyst til å grille deg på straden, løser du dette enkelt ved hjelp av et selvbruningsprodukt. Enten du ønsker solbrun hud kun for en kveld, eller mer permanent, er det mer enn nok å velge mellom. Vi guider deg frem i selvbruningsjungelen!

Bli brun på et blunk

Solpudder:

Med et solpudder kan du bygge din egen brunfarge, og enkelt vaske den av på slutten av kvelden. Påfør på kinnben, nese, hake og panne, og dus ut overgangen ved å påføre litt på halsen. Sørg for at solpudderet matcher hudfargen din, slik at resultatet ikke blir unaturlig.

Bronzinggel:

Med et slikt, gelèaktig produkt, kan du også bygge opp brunfargen din, men på en mye mildere og mer naturlig måte enn med solpuddere. Ulempen er at produktet kan være litt vanskelig å påføre, og at resultat fort kan bli litt ujevnt, men, øvelse gjør mester!


Bronzingspray:


Spray deg brun på 1-2-3, og vask det av etterpå. Hold sprayflaska 15 til 20 centimeter unna ansiktet, og gi deg selv en lett dusj. Produktet kan også brukes over makeupen for å tilføre huden litt ekstra glød.

Brozersticks:

Med disse deoderant-lignende produktene, kan du raskt og fullstendig ukomplisert, tilføre huden sommerglød. Det er ikke vanskelig å vaske av, kan brukes over hele kroppen og sitter ekstra godt dersom du avslutter med et transparent pudder.

Slik beholder du solbrun hud
Selvbruningsguid

Langvarig brunfarge

For deg som ønsker en mer langvarig brunfarge, er selvbruning tingen. De fleste selvbruningsprodukter inneholder dihydroxyacetone, DHA, et sukkerstoff som reagerer med proteinet i det øverste hudlaget og dermed gir en midlertidig brunfarge.
Husk at selvbrunere ikke gir huden noe spesiell beskyttelse mot solen, da de ikke fungerer som en solkrem med solfaktor. De fleste produktene gjør deg solkysset i tre til syv dager, og best resultat får du dersom du peeler og smører huden godt med fuktighetskrem først.

Forbered huden på solen


Selvbruning i sprayform:

Med et slikt produkt får du raskt en jevn og fin brunfarge, men merk deg at det kan kreves litt trening før resultatet blir perfekt. Med en slik spray skal du kunne slippe å smøre ut med hendene, og dermed unngår du selvbruning mellom fingrene. Finner du riktig teknikk, er det lett å komme til på ryggen, og du slipper å be om hjelp når du ønsker en brun og fin bakside. Det kan også lønne seg å spraye seg utendørs, for selvbruning langt oppover veggene er lite populært.

Selvbruningskrem:

Dette er et enkelt produkt å påføre, og dersom du er flink til å smøre ut kremen, blir det sjeldent skjolder. Mange av kremene på markedet trekker fort inn, slik at du ikke trenger å vente så alt for lenge før du kler på deg igjen. Det kan være lurt å prøve fargen på et lite hudområde første gang du bruker den, for da unngår du å smøre deg inn med en krem som viser seg å bli brun-gul. Eneste ulempen med disse produktene er at du kan ende opp med brune håndflater, dersom du ikke vasker hendene grundig etter påføring.

Selvbruningservietter:

Disse er veldig enkele å bruke, men vær ekstra nøye når du påfører. Siden det er serivetter, blir de tørrere etter hver som du smører deg, så derfor kan resultatet bli noe ujevnt, men er du obs på dette kan resultatet bli veldig fint.

Selvbruningstabetter:
Ja, du kan faktisk bli brunere ved hjelp av kosttilskudd. Eller, du blir ikke brunere bare ved å ta en tablett, men du blir raskere brun når du er i solen, og du trenger derfor ikke oppholde deg like lenge i de skadelige strålene. Tablettene inneholder betakaroten, som stimulerer dannelsen av fargepigmenter, melanin, som er vår naturlige beskyttelse mot solstrålene, og blir mer og mer populært her hjemme.

Bruk solfaktor 15

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: