NÅR IKKE KLIMAKS: Sliter du å nå klimaks under samleie? Ikke fortvil, det finnes råd som kan gjøre det lettere for deg.  Foto: Sandor Kacso - Fotolia
NÅR IKKE KLIMAKS: Sliter du å nå klimaks under samleie? Ikke fortvil, det finnes råd som kan gjøre det lettere for deg. Foto: Sandor Kacso - Fotolia Vis mer

Få Orgasme

Slik kan du øve deg til klimaks

- Majoriteten av kvinner sliter med å få orgasme under samleie.

Publisert

KK.NO: Klarer du ikke å få orgasme når du har sex med partneren din? Da er du ikke alene.

Mange kvinner sliter med dette og tror de er unormale fordi «alle andre» får det til, men slik er det ikke, forteller Cecilie Kjensli, som er sexinspirator og innehaver av den erotiske bloggen og nettbutikken Cpunktet.no.

EKSPERTEN: Cecilie Kjensli.  Foto: Cpunktet.no
EKSPERTEN: Cecilie Kjensli. Foto: Cpunktet.no Vis mer

Majoriteten av kvinner strever med å få orgasme, og da spesielt ved vanlig samleie hvor penis kun går ut og inn av vagina. Selvsagt kan det være deilig, men vi får ikke orgasme på den måten så fremt vi ikke er så overkåte at det kun er et nådestøt som skal til.

- På egenhånd i fred og ro pleier ikke kvinner å ha like store problemer med å komme, det er først når man er to i sengen at det ofte kan bli litt mer komplisert, sier hun.

LES OGSÅ: Størrelsen har noe å si for orgasme

Bli kjent med ditt eget tenningsmønster

For å ha et godt sexliv, mener Kjensli at det først og fremst er viktig at du blir kjent med ditt eget tenningsmønster ved å for eksempel onanere jevnlig.

Onani er kanskje noe mange synes er et ganske flaut tema, men likevel er dette noe de aller fleste av oss gjør.

Og tro det eller ei så er onani faktisk anbefalt, da det er en fin måte å finne ut hva som fungerer og ikke.

- Ved å onanere kan du selv finne ut hva du liker og hva slags teknikker som får deg til å nå klimaks, og så videreformidle disse til partneren din. For hvis du ikke klarer å gi deg selv en orgasme, hvordan skal da partneren din kunne klare gi deg det, sier eksperten.  

ONANERE: Ved å onanere kan du selv finne ut hva du liker og hva slags teknikker som får deg til å nå klimaks, og videreformidle disse til partneren din.  Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press
ONANERE: Ved å onanere kan du selv finne ut hva du liker og hva slags teknikker som får deg til å nå klimaks, og videreformidle disse til partneren din. Foto: Chris Rout / Alamy/All Over Press Vis mer

LES OGSÅ: Har du lite sexlyst?

Kommuniser med partneren din

Når du har lært å kjenne ditt eget tenningsmønster, må du ifølge Kjensli ta mot til deg og fortelle partneren din hva som skal til for at du når klimaks under samleie.

Og husk: Alle menn ønsker til syvende og sist å gi kvinnen orgasme, og setter nok derfor pris på å bli veiledet.

- Det er du som vet som hva som skal til, og da må du tørre å vise det eller å gjøre det sammen med partneren din. Vis eller si det med et smil – han kan umulig bli sur når han ser hvilken forskjell disse små endringene utgjør for deg.

- Det er ingen grunn til å legge bånd på deg selv når du ligger der helt avkledd. Det er jo akkurat da du bør kline til, være aktiv og leken. Ingenting er mer opphissende enn å se den andre kåt, og ingenting er mer «turn off» enn å ligge der frustrert over den ikke-eksisterende orgasmen, sier hun.

FORTELL HAN HVA SOM SKAL TIL: Dersom du skal nå klimaks under samleie blir du nødt til å fortelle partneren din hva som fungerer for deg.  Foto: NTB Scanpix
FORTELL HAN HVA SOM SKAL TIL: Dersom du skal nå klimaks under samleie blir du nødt til å fortelle partneren din hva som fungerer for deg. Foto: NTB Scanpix Vis mer

LES OGSÅ: Dette får oss til å miste sexlysten

Ikke vær redd for å bruke et sexleketøy

Dersom det å veilede partneren din heller ikke fungerer, forteller Maria K. Ebbestad, som er nettredaktør og presseansvarlig hos Kondomeriet, at det kan være en god idé å ta i bruk et sexleketøy når dere har samleie.

– I dag eier faktisk over 1 av 3 nordmenn et sexleketøy, og siden over 75 prosent av kvinner trenger stimulering av klitoris for å få orgasme, er et leketøy et spennende og nyttig supplement, har hun tidligere fortalt til KK.no. 

Ønsker du å teste ut dette, kan for eksempel en klitorisvibrator være noe. Og husk at også glidemiddel er et godt tips! Det kan være et supert supplement til kvinners naturlige fuktighet, og er med på å gjøre noe som er godt, enda bedre.

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer