Hvordan Tenke Seg Lykkelig

Slik kan du tenke deg lykkeligere

I disse situasjonene kan du vri om tankene dine!

TENK DEG LYKKELIGERE: Det er fullt mulig å tenke seg lykkeligere, sier mentaltrener Christine Otterstad. Foto: Scanpix Norway
TENK DEG LYKKELIGERE: Det er fullt mulig å tenke seg lykkeligere, sier mentaltrener Christine Otterstad. Foto: Scanpix Norway Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO: Er du på evig jakt etter lykken og lurer på hvor du kan finne den?

Kanskje vil det overraske deg, men lykken ligger nok nærmere enn du tror. Den ligger faktisk enda nærmere enn din egen nesetupp:

- Lykken er i tankene, forteller KK-coach og mentaltrener Christine Otterstad.

Lykken kommer altså ikke fra ting vi tror vi må ha eller oppnå. Otterstad mener det absolutt er mulig å tenke seg lykkeligere og at det ikke skal så mye til:

- Vi styrer i stor grad tankene våre selv. Lykken er en innside-jobb og ingen lykke kommer utenfra. Å tenke seg lykkeligere handler om å heller være bevisst på tingene rundt som er bra enn det som er dårlig, sier hun.

- Dersom man tenker at det er en drittdag vil det generere vonde følelser. Tenker man i stedet på det positive som hendte den dagen vil man få positive følelser, sier Otterstad.

- Altså du våkner ikke sur. Det er en tanke du tenker som gjør deg sur - eller glad, sier hun.

LES OGSÅ: Lær deg å leve i nåtid

Individuelt syn på ting 

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer