Mat

Slik kan ost hjelpe deg ned i vekt

Du kan spare mange kalorier ved å gjøre disse byttene.

SPIS OST: Din første tanke er nok ikke at ost er slankemat. Ost inneholder riktignok en del fett i de fleste tilfeller, men kan likevel spare deg for mye kalorier.  Foto: photocrew - Fotolia
SPIS OST: Din første tanke er nok ikke at ost er slankemat. Ost inneholder riktignok en del fett i de fleste tilfeller, men kan likevel spare deg for mye kalorier. Foto: photocrew - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Hvem liker vel ikke ost?

Det finnes uendelig med forskjellige varianter ost - manchego, gorgonzola, camembert, brie, mozzerella og parmesan er bare noen av dem.

Og er den smeltet - ja, enda bedre.

Ettersom ost gjerne blir servert på pizza, pasta eller med vin og kjeks, er nok kanskje ikke din første tanke at ost er noen slankemat, men det er faktisk ikke helt riktig.

Bruker du ost riktig, kan det hjelpe deg ned i vekt.

LES OGSÅ: Disse grønnsakene bør du prioritere

Spar kalorier på å velge ost

Dessverre er det nok ikke slik at du kan slenge på litt ost uansett hva du skal spise, og forvente at kiloene skal renne av.

Ost er som oftest en ganske fet matvare - noe som vil si at den også er ganske kaloririk.

Og til nå har du helt sikkert fått med deg den mest grunnleggende og avgjørende faktoren til ekspertene når det kommer til å gå ned i vekt - nemlig at forbruket ditt av kalorier må være større enn det du inntar.

Dersom du velger riktig ost, og bytter den ut med de rette matvarene, kan du imidlertid spare deg for en god del kalorier.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer