Sminke

Slik kan sminken gjøre deg yngre

Med de riktige produktene, fargene og teknikkene, kan du fjerne flere år fra ansiktet ditt.

<strong>KAN GJØRE MYE:</strong> Den rette sminken kan gjøre mye for ansiktet - og alderen, din.  Foto: ThinkStock
KAN GJØRE MYE: Den rette sminken kan gjøre mye for ansiktet - og alderen, din. Foto: ThinkStock Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Selvsagt forandrer ansiktet ditt seg etterhvert som du blir eldre. Derfor bør du også endre måten du sminker deg på.

Sminketrender er ikke på langt nær så viktig som det er å kjenne ditt eget ansikt, velge de riktige produktene og fargene, og lære seg de riktige teknikkene.

Det amerikanske magasinet Allure.com har samlet sammen gode tips du kan bruke for å «sminke deg yngre».

Vi i KK.no har også fått to ulike eksperter til å utdype noen av disse tipsene:


1. Velg produkter som gir fukt

Pudderprodukter vil fjerne en del fuktighet fra huden din, og du kan fort se tørr ut. Ved å velge produkter i konsistenser som krem, gelé eller mousse, gir du huden mest mulig fukt, samtidig som du får effekten av for eksempel solpudder, rouge og øyeskygge. Alt dette finnes i kremvarianter.

For å få rougen til å vare enda lenger, kan du legge kremrouge først og avslutte med en pudderrouge i en lignende farge.

– Det er viktig med produkter som gir fuktighet til huden. Produkter med E-vitamin er bra, for E-vitamin binder også fuktigheten til huden, sier Siw-Kristin Engebretsen, makeupartist og PR-ansvarlig for Make Up Store i Norge.

2. Fokuser på benbygningen

Etterhvert som du blir eldre, mister du noe av fettet i kinnet. Du bør derfor justere plasseringen av rougen for heller å framheve kinnbeina enn kinneplet.

– Når det gjelder å fremheve konturene i ansiktet, er regelen at mørkt skjuler og lyst fremhever, sier Engebretsen.

– Hvis du vil fremheve kinnbeina, legger du rouge under kjevebeinet og gjerne litt highlighter rett over kjevebeinet. Da vil de komme godt frem.

Hun forklarer videre at du også kan gjøre ansiktet rundere. Da legger du heller rougen midt på kinnene.

– Legg rouge under kinnbeinene, slik at de liksom dyttes opp – samt i tinning og under kjeven, forklarer Tone Vid Skipá, skjønnhetsjournalist og makeupartist i KK.

– Legg en også anelse rouge ytterst på øyebeinet/brynet, sier hun.

– På toppen av kinnbeinene og øyebeina kan du legge på litt skimmer eller perlemor, sier hun videre.

3. Velg nude eller bærfarger på leppene

Uansett hvor mye du elsker trendfarger som mørk burgunder og knallrødt, er det sånn at ikke alle farger kler alle lepper eller alle aldre. Etterhvert som vi blir eldre, blir leppene mindre, og da kan du ta i bruk noen triks for å gi en illusjon av at de er fyldigere enn de er.

Lysere farger gjør at leppene ser fyldigere ut, og det samme gjør glans.

– Nude kan ofte være best, men en naturlig gloss med litt skimmerpartikler er like bra, gjerne med litt bærfarge som gir en ungdommelig plump, sier Skipá.

– Jeg synes en leppeestift med et hint av rosa eller kirsebær gir mye farge til ansiktet og en naturlig farge til munnen. Det ser ofte friskere ut enn nude, sier Engebretsen.

LES OGSÅ: Slik velger du riktig farge på leppestiften

4. Prøv en highlighter

Highlighting beskrives ofte som trikset som gjør deg enda vakrere, og det er ikke uten grunn. En highlighter reflekterer lyses og kan dermed brukes til å framheve dine beste sider.

– En highlighter er fint for å fremheve og markere ansiktstrekkene. Bruk gjerne en highlighter med litt skimmer i ovenfor kinnbeina og under øyenbrynene. Dette gir et lite løft til ansiktet, sier Engebretsen.

– Prøv en highlighter på kinnbein, neserygg, overlepper, under bryn, rett over bryn, på øyebeinet ut mot tinningen, foreslår Tone Vid Skipá.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer