Twitter

Slik kan Twitter hjelpe deg ned i vekt

Ved å ta bilde av alt du spiser og publisere det på nett, blir det lettere å holde seg til dietten.

Takket være sosiale medier som Facebook, Instagram, Twitter og blogger har det blitt trendy å fotografere og vise andre hva du spiser.

Og selv om studier har vist at det å tilbringe mye tid på sosiale medier, som Facebook, gjør deg mindre aktiv, som igjen øker risikoen for vektøkning, er det likevel ikke bare dumt å bruke nettet hvis du vil gå ned i vekt.

LES OGSÅ: Syv ting du ikke visste at du deler

TWITTER-TyNN? Noen hevder at Twitter fakisk kan ha en slankende effekt. Foto: Montasje: Colourbox.com/twitter.com
TWITTER-TyNN? Noen hevder at Twitter fakisk kan ha en slankende effekt. Foto: Montasje: Colourbox.com/twitter.com Vis mer

Fortell tvitter hva du spiser

Kanskje du har hørt om #tweetwhatyoueat? Tanken bak dette «konseptet» er at du skal tvitre alt du spiser, slik at følgerne dine kan fungere som en gigantisk, kollektiv samvittighet og forhindre at du lar deg friste, skriver Daily Mail.I frykt for å skeie ut foran dine Twitter-venner, kan det føre til at du tenker deg om to ganger neste gang du føler for å hive i deg noe usunt.

Det eneste problemet med denne «slankemetoden» - som også Daily Mails eksperter har erfart, er at du riskerer å få kjeft av dine bekjente.

LES OGSÅ: Facebook kan gi deg psykiske problemer

TWITTER SER DEG: Hvis du tar bilde av all maten du spiser, må du også ta bilde av utskeielsene også ... Foto: Getty Images
TWITTER SER DEG: Hvis du tar bilde av all maten du spiser, må du også ta bilde av utskeielsene også ... Foto: Getty Images Vis mer

Spiste chips, mistet følgere

– Å tvitre frokosten min, en liten bolle med Spesial K, gikk fint. Men ved lunsjtider ble jeg usikker om jeg skulle ha pasta eller en lavkalori-suppe, som jeg visste kom til å se bra ut på Twitter. Jeg valgte suppa, tvitret og ble overrasket over min egen viljestyrke de neste dagene. Jeg nøt tilbakemeldinger som «Du gjør det kjempebra!,» skriver journalisten.Dag fire gikk det derimot ikke så bra. Da falt hun nemlig for fristelsen å spise en pose chips - fikk ingen kommentarer og mistet tre følgere over natten.

All «mat-tvitringen» hadde likevel en positiv effekt. Innen slutten av uken hadde hun nemlig gått ned en halv kilo takket være #tweetwhatyoueat

Nøkkelen til en sunn livsstil

Uansett om du velger å tvitre hva du spiser eller ikke, er det det totale inntaket av kalorier og energi som blir brukt som er nøkkelen.

Altså et sunt kosthold og mosjon!

Du må forbrenne mer enn du spiser for å merke det på bukselinningen. Men husk, jo mer du nekter deg selv å spise ting, jo større er sjansen for at du kommer til å sprekke.

– Jeg er veldig opptatt av at mat er nytelse. Mitt motto er: Jeg nyter det jeg er glad i - hver eneste dag. Jeg er også opptatt av at man ikke skal nekte seg noe, men at det er mengde og hyppighet som er avgjørende. Begrens mengdene, ikke kostholdet, har Camilla Andersen, ernæringsfysiolog med mastergrad fra Universitetet i Oslo, samt gründer og daglig leder av Somebody.no, tidligere uttalt til KK.no.

LES OGSÅ: Derfor går du ikke ned i vekt

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: