Parforhold

Slik kommer dere ut av kompisfella

Har dere blitt mer venner enn kjærester?

KOMPISFELLA: Dersom du og partneren er mer venner enn kjærester mener ekspertene dere har gått i kompisfella, og da bør dere ta grep med det samme.  Foto: goodluz - Fotolia
KOMPISFELLA: Dersom du og partneren er mer venner enn kjærester mener ekspertene dere har gått i kompisfella, og da bør dere ta grep med det samme. Foto: goodluz - Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

Dersom du og partneren din har vært sammen i noen år, har dere helt sikkert lagt merke til at forholdet ikke er som det en gang var.

Å holde på den romantiske spenningen kan være vanskelig, og etter en stund i hverandres selskap glir mange over fra å være kjærester, til å behandle hverandre som kompiser.

Dersom du og partneren din har blitt så komfortable med hverandre at lørdagskvelden tilbringes i joggebuksa foran TV-en og dere dropper å ha sex til fordel for, vel, det meste, er det ifølge ekspertene på tide å gjøre noen drastiske endringer.

LES OGSÅ: Er du uheldig på kjærlighetsfronten?

Gnisten kan forsvinne

Ulla I. Aasland, som er pedagog og rådgiver innen sexologi, forteller til KK.no at det å bli for kompis med partneren sin ikke er særlig gunstig, da dette fort kan føre til et samlivsbrudd.

- Om du og partneren din har blitt mer venner enn kjærester og har nesten ikke fysisk kontakt eller sex lengre, kan dette ha en negativ virkning på forholdet deres.   

- Fysisk nærhet og sex er «limet» i parforhold, og det er dette som skiller dere fra å bare være venner. Opplever dere frafall av dette kan det være faktorer som for mange styrker begrunnelsen for et samlivsbrudd, sier hun.

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer