Og da finnes det vel ingen grunn til å ikke feire og unne seg litt ekstra?
Dersom du har tenkt å nyte noen dråper alkohol de kommende dagene, er det få ting som kan slå en forfriskende hjemmelaget drink.
Verdensmesterens oppskrifter
Vi i KK.no har fått tilgang til flere fantastisk gode sommerdrinkoppskrifter fra Adam MacDonald, verdensmester i bartending.Verdensmesteren har valgt ut sine fem sommerfavoritter, og forklarer deg hvordan du lager en smakfull tørsteslukker.
På ditt eget kjøkken kan du enkelt lage drinker som blir minst like gode som dem du får servert i en bar, skriver han i en pressemelding fra Liquid Engineers (ekstern lenke).
Og hvor morsomt blir det ikke å invitere venner til fest med noen skikkelige imponerende drinker å by frem?
LES OGSÅ: Drinkene som er bra for helsa
Her er oppskriftene:

Honolulu Express
Du trenger:
3 cl Bombay Sapphire London Dry
1 cl Sourz Pineapple
5 cl Eplejuice
1 cl Limejuice
Eggehvite fra ett egg
Cocktail-glass
Ananas-skive
Isbiter
Knust is
Shaker
Ha alle ingrediensene i et «shaker-glass», fyll på med isbiter, sett på shakeren og rist hardt og lenge. Dette for at drinken skal bli kald nok, og det gjør at eggehviten brytes ned og skummes. Bruk en sil og sil drinken over i et cocktailglass. Da har du en ren og frisk drink, med skummet topp.

Strawberry Daiquiri
Du trenger:
4 cl Bacardi Superior
2 ts Sukker (toppet)
3 cl Limejuice
3 Jordbær
Glass
Isbiter
Jordbær
Kort sugerør
Shaker
Mos jordbærene i et «shaker-glass» og tilsett alle ingrediensene. Fyll glasset med is, sett på shakeren og rist som en gal. Deretter siler du blandingen over i et nytt glass fylt med isbiter. Pynt drinken med ett jordbær.

Tom Collins
Du trenger:
4 cl Bombay Sapphire London Dry
5 cl Sitronsjuice
2 cl Sukkerlake/sukkersirup
Club Soda
Høyt glass
Isbiter
Sugerør
Shaker
Denne drinken er kjent som ”shake og sil”. Shake alle ingrediensene, bortsett fra Club Soda. Sil drinken over i et glass med isbiter. For å gjøre drinken søtere, kan du bruke sukkersirup, eller smaksatt sirup, alt etter smak. Pasjonsfruktsirup passer perfekt til denne drinken.

Mojito
Du trenger:
4 cl Bacardi Superior
3 cl Limejuice
2 ts Sukker (toppet)
15 Mynteblader
Club Soda
Høyt glass
Knust is
Myntekvast
Sugerør
Shaker
Del lime i to og klem ut 3 cl limejuice i et glass. Tilsett sukker og rør om til alt sukkeret er oppløst. Legg så myntebladene i håndflaten og gi dem et par«klaps». Dette «vekker» bladene og gjør at de frigjør smak. Tilsett mynte og knust is i glasset og fyll på med rom. Rør så om med en skje, og sørg for at alt blandes godt sammen. Det er viktig at limejuicen i bunnen blir blandet «oppover» i glasset. Fyll resten av glasset med mer knust is, og topp drinken med Club Soda til slutt.

Piña Colada
Du trenger:
5 cl Bacardi Superior
6 cl Ananasjuice
2 cl Kokosmelk
2 ts Sukker (toppet)
Høyt glass
Isbiter
Knust is
Ananasblader
Shaker
Begynn med å røre kokosmelken godt, slik at den får en fin konsistens. Ha deretter alle ingrediensene i et «shaker-glass». Fyll opp med isbiter, sett på shakeren og rist. Sil så drinken over i et glass og tilsett knust is. Pynt drinken med ananasblader.
Til denne drinken skal det egentlig brukes kokosmelk fra kokosnøtter, noe som kan være svært vrient og tungvint. Kokosnøtter er vanskelige å få tak i, og veldig vanskelige å åpne. Bruk heller kokosmelk på boks som du finner i de fleste dagligvarebutikker. Denne melken blir søt nok når du rører godt før bruk og tilsetter sukker i drinken.

Om verdensmesteren
Adam MacDonald er opprinnelig fra Australia og ble kåret til verdens beste bartender i 2002. Han har lært opp bartendere hos luksushotellkjedene Taj Mahal og Shangri-La, og flyttet i 2003 til Norge.
Nå driver han selskapet Liquid Engineers sammen med andre bartendere. De tilbyr show og flairbartending, kurs og events for privatpersoner og firmaer.
Mer info om Liquid Engineers finner du på deres hjemmeside. (ekstern lenke)
Alkohol og sol
Nå er det ikke meldt spesielt flott vær i landet vårt denne helgen, likevel kan det være greit å huske på at alkohol og mye tid i solen ikke er en spesielt god kombo.Som vi har nevnt i en tidligere artikkel her på KK.no, blir du nemlig raskere full når du sitter og drikker i sola.
Grunnen er enkelt og greit at i varmen blir du fortere dehydrert. I tillegg hemmer alkoholen det antidiuretiske hormonet som regulerer urinutskillingen, og dermed tisser du oftere når du er alkoholpåvirket.
Du er muligens også mer tørst enn vanlig i varmen, og da er det fort gjort å helle i seg den kalde ølen, drinken eller vinglasset raskere enn du ellers ville gjort. Legger vi til at du kanskje ikke har så mye matlyst i varmen, blir effekten enda større. Å drikke på tom mage gjør at alkoholen raskere tas opp i kroppen.
LES OGSÅ: Ikke drikk gin tonic en romantisk kveld ute
Gylne drikkeregler:
LES OGSÅ: Derfor blir kvinner mest fyllesyke