Påske

Slik lager du din egen Solo

Nordmenn drikker rekordmye appelsinbrus i påsken. Her er en hjemmelaget, og mye sunnere variant.

Skal du spare inn på sukkeret i påsken, kan du lage din egen "Solo". Oppskriften er enkel!
Skal du spare inn på sukkeret i påsken, kan du lage din egen "Solo". Oppskriften er enkel! Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Solo er intet annet enn en kjær påskeklassiker i Norge, og for mange soltilbedere i hytteveggen i påskeuka, er det akkurat denne drikken som føles som ekte påske. Helt siden 1934 har vi plukket den gule brusen fra hyllene. Frem til 60-tallet var den større enn Coca Cola i Norge, Solo er idag landets tredje største brusmerke.- Solo og påske hører sammen for svært mange nordmenn, og tradisjonen med gul brus til påske har aldri vært større enn nå. Vi selger dobbelt så mye Solo til påske som ellers i året, sier kommunikasjonssjef Nicloay Bruusgaard i Ringnes til Avisa Valdres. LES OGSÅ: Pakk deg påskesunn

Drikker mer i påsken

Tall fra Bryggeri- og drikkevareforeningen viser en kratig salgsvekst for både brus og øl i påskemåneden de siste årene. Uka før påske handler vi like mye øl og brus som en uke midt på sommeren, og det til tross for at vi kanskje må bære brusen i sekken noen kilometer før vi kommer frem til påskedestinasjonen.LES OGSÅ: Hold formen på påsketuren

Sunnere «Solo»

Men selv i påsken er det ikke feil å tenke sunt. Blir det mye marsipan, kan sukkerinntaket senkes ved å lage din egen Solo. Den er ikke like søt, men veldig forfriskende, skal vi tro tipseren på Somebody.no sin facebookside. Oppskriften er enkel: Du trenger et høyt glass, en dl frisk appelsinjuice og to dl blå Farris. Bland og nyt - og god påske!

Les artikkelen gratis

Logg inn for å lese eldre artikler. Det koster ingenting, gir deg tilgang til arkivet vårt og sikrer deg en bedre brukeropplevelse.

Gå til innlogging med

Vi bruker aID som innloggings-tjeneste, med din aID-konto kan du enkelt logge inn på alle våre sider som krever dette.

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker informasjonskapsler (cookies) og dine data til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer