PROTEINBAR: En proteinbar er et perfekt mellommåltid før eller etter trening.  Foto: Linda Marie Stuhaug
PROTEINBAR: En proteinbar er et perfekt mellommåltid før eller etter trening. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

Livsstil

Slik lager du dine egne proteinbarer

Et utmerket mellommåltid etter en hard treningsøkt.

KK.NO:  Proteinbarer er dagligdags for mange aktive mennesker, da de tilfører kroppen nødvendig påfyll av protein, karbohydrat og fett etter treningsøkten.

I dag er utvalget i butikker og kiosker er slettes ikke lite, men prisen per bar er fortsatt litt i det dyreste laget. Da er det fint å vite at man enkelte kan lage sine egne proteinbarer! 

Vi har spurt tre av Norges mest populære matbloggere, Linda Marie Stuhaug (lindastuhaug.blogg.no), Stine Haslestad (bakekona.blogg.no) og Christina Slette Johnsen (lovelyliller.com) om de har noen gode oppskrifter på lur. 

Vær imidlertid obs på at proteinbarer ikke er godteri, og bør derfor ikke overspises

PROTEINBAR: Stuhaugs triple chocolate chip bar.  Foto: Linda Marie Stuhaug
PROTEINBAR: Stuhaugs triple chocolate chip bar. Foto: Linda Marie Stuhaug Vis mer

LES OGSÅ: Spis nok og riktig mat - så orker du å trene mer

Stuhaugs triple chocolate chip bar 

(oppskriften gir én proteinbar) 

Dette trenger du: 

30 g fibersirup clear 
25 g proteinpulver sjokolade
8 g kakao 
2 ts sukrinmelis 
En klype salt 
10 til 14 g lys og mørk sukkerfri sjokolade

Slik gjør du: Varm fibersirupen til den bobler og bland straks inn resten av ingrediensene - men hold igjen litt av sjokoladen. Rør godt. Blandingen skal være litt tørr, men får du problemer med å forme bruker du en bitteliten skvett vann. Form til proteinbaren, gjerne med litt fuktige hender eller baksiden av en skje. Press nedi resten av sjokoladebitene på toppen og sett til avkjøling.

Baren er spiseklar etter 15 minutter i fryseren eller en halvtime i kjøleskapet. Baren kan fint oppbevares i kjøleskapet noen dager, gjerne innpakket i bakepapir eller lignende.
 
Kilde: lindastuhaug.blogg.no 

PROTEINBAR: Haslestads proteinbar med sjokolade og peanøtter. Foto: Stine Haslestad
PROTEINBAR: Haslestads proteinbar med sjokolade og peanøtter. Foto: Stine Haslestad Vis mer

LES OGSÅ: Trener du ofte på tom mage?

Haslestads sjokolade og peanøtt proteinbar 

(Oppskriften gir én proteinbar) 

Dette trenger du: 

35 g blank fibersirup (cirka to gode ss)
30 g proteinpulver med sjokolade 
10 g peanøttmel (cirka to ts) 
5 g kakao (cirka én ts)
En liten skvett vann hvis nødvendig 
Sukkerfri sjokolade

Slik gjør du: Bland alle de tørre ingrediensene sammen. Tilsett fibersirup og bland godt. Tilsett eventuelt litt vann hvis det trengs - dette kommer litt an på hvilket proteinpulver du bruker. Smelt sjokolade og hell over, eller hakk i biter og bland inn i proteinbaren. Håper det smaker! 

Kilde: bakekona.blogg.no 

PROTEINKULER: Johnsens proteinkuler med pistasjnøtter.  Foto: Christina Slette Johnsen
PROTEINKULER: Johnsens proteinkuler med pistasjnøtter. Foto: Christina Slette Johnsen Vis mer

LES OGSÅ: Slankeprodukter kan gjøre deg sukkeravhengig

Johnsens proteinkuler med pistasjnøtter 

(Oppskriften gir fire proteinkuler eller én proteinbar) 

Dette trenger du: 

1 dl proteinpulver med pistasj smak 
3 ss fibersirup clear 
1 til 2 ss pistasjnøtter 
¼ ts stevia, eller 1 ts sukrin eller sukrin + 
Sjokolade til sjokoladetrekk (valgfritt) 

Slik gjør du: Skrell nøttene. Jeg bruker vanlige pistasjnøtter som er ristet og saltet.  Legg av noen få nøtter om du ønsker å pynte kulene dine, og grovhakk resten av nøttene.  
Mål opp proteinpulveret og tilsett søtning etter ønske. Ha så i de hakkede nøttene. 

Varm opp fibersirupen i en liten kasserolle til det dannes bobler. I mellomtiden forbereder du en tallerken med bakepapir. Når blandingen bobler tar du kasserollen av varmen og tilsetter proteinpulveret med nøttene. Bland raskt sammen.
Form fire kuler med hendene. Du kan alternativt lage én proteinbar. Sett de ferdige kulene på bakepapiret. Fukt deretter hendene i vann og form til overflaten på kulen. 

Avkjøl i kjøleskap eller i fryser i minst ti minutter. Kulene vil stivne og få den gode konsistensen vi er ute etter. 

Hvis du har lyst kan du smelte litt sjokolade i vannbad og trekke kulene i sjokolade. Beregn cirka ti gram sjokolade per kule. Pynt med en pistasjnøtt og avkjøl i kjøleskapet eller fryseren til sjokoladen har stivnet – minst ti minutter.

Kilde: lovelyliller.com 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: