Kake

Slik lager du ekte vaniljesukker

Trikset som garantert gjør kakene dine mye deiligere.

ENKELT OG GODT: Lager du vaniljesukkeret selv, er du garantert enda bedre smak på det du lager. Foto: Trines Mektige Matblogg
ENKELT OG GODT: Lager du vaniljesukkeret selv, er du garantert enda bedre smak på det du lager. Foto: Trines Mektige Matblogg Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Snakk om kinderegg-effekt. Ekte vaniljesukker er ikke bare mye bedre enn det man kjøper, det er også kjempelett å lage, det er billigere - og det er fornuftig gjenbruk.

– Dette er et genialt triks. Vaniljesukkeret du kjøper i butikken, er dessuten ikke ekte vanilje, men industrifremstilt vanilin, sier den prisbelønte konditoren og produktutvikleren Bernhard Azinger hos TINE til kk.no.

LES OGSÅ: Jamie Olivers hemmelige førjulstriks

Nyttig, godt og vakker som en venninnegave.
Nyttig, godt og vakker som en venninnegave. Vis mer

Også perfekt som venninnegave

En av dem som har oppdaget trikset, er Trine Sandberg som står bak bloggen Trines matblogg.

– Det som er så praktisk med denne metoden, er at du aldri går tom for vaniljesukker! Når du har laget en dessert eller lignende med vaniljestang, kan du putte oppi glasset og derved får du utnyttet vaniljestangen maksimalt. Etterhvert som jeg forbruker vaniljesukkeret fyller jeg bare på med mere sukker, skriver Trine på Trines matblogg.

Selv bruker hun også vaniljesukkeret som en vakker og nyttig venninnegave.

Visste du forresten at vaniljestang er frøkapselen til den hvite orkideplanten Vanilla Planifolia. Madagaskar produserer i dag mesteparten av verdens vanilje.

Slik gjør du:





Alt du trenger er en vaniljestang, ca. 200 gram sukker og et tett glass.

1. Splitt vaniljestangen på langs og skrap ut de små sorte frøene.
2. Ha vaniljefrøene og den splittede stangen oppi et tett glass med lokk - eller en tett boks sammen med sukkeret.
3. Rist godt, og la det stå slik at sukkeret trekker til seg den gode vaniljesmaken.

Du kan begynne å bruke vaniljesukkeret ganske umiddelbart, men det beste er om det får stå en uke eller to. Bruk som vanlig vaniljesukker - men pass på å smake deg frem.

LES OGSÅ: Flere oppskrifter med vaniljesukker

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

KK er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer