Nettdating

Slik lager du en god datingprofil

Et bra bilde og et godt profilnavn er et must.

SLIK: Et naturlig smil og hodet litt på skakke gjør det mer attraktiv på nettdatingsidene. Likevel bør du prøve å unngå selfies.  Foto: Fotolia
SLIK: Et naturlig smil og hodet litt på skakke gjør det mer attraktiv på nettdatingsidene. Likevel bør du prøve å unngå selfies. Foto: Fotolia Vis mer
Publisert
Sist oppdatert

KK.NO:  Er du singel og bruker nettet for å finne den store kjærligheten? Da gjelder det å vite hva som er en god datingprofil og hva som ikke fungerer.

Nylig har forskere fra Queen Mary University of London samlet data fra 86 publiserte psykologi- og sosiologi-studier om tiltrekning og overtalelse (les mer om studien her).

Ved sine analyser klarte de å finne de mest effektive nettmetodene blant menn og kvinner som førte til dater.

PROFILNAVN: Ikke undervurder profilnavnet ditt når du jakter etter kjærligheten på nettet. Finn gjerne noe som starter på de første bokstavene i alfabetet for å havne øverst på lista.  Foto: Fotolia
PROFILNAVN: Ikke undervurder profilnavnet ditt når du jakter etter kjærligheten på nettet. Finn gjerne noe som starter på de første bokstavene i alfabetet for å havne øverst på lista. Foto: Fotolia Vis mer

Funnene har blitt publisert i tidsskriftet Evidence Based Medicine og avslører at det er flere ting enn bare et bra profilbilde som er viktig for å skape interesse, ifølge Foxnews.com.

LES OGSÅ: Slik lykkes du med nettdating

Slik bør navnet ditt være

Så hva bør du ha med i nettprofilen?

Et bra profilnavn er et must - spesielt et som begynner med de første bokstavene i alfabetet, ifølge undersøkelsen. På denne måten havner du høyt oppe, siden søkemotorer ofte søker etter navn alfabetisk. 

Profilnavnet skal si noe om deg, men sjekk også hva folk som du er tiltrukket av kaller seg for og finn noe tilsvarende.

Ifølge forskerne blir menn tiltrukket av navn som sier noe om fysisk attraktivitet, som for eksempel søt, mens kvinner foretrekker menn som har litt mer intelligente profilnavn.

Du bør unngå et profilnavn som inneholder ord som kan gi negative assosiasjoner, som «liten» eller «insekt». 

LES OGSÅ: Nordmenn elsker å snoke på nettet

Det perfekte profilbildet

Bildet er jo en av de første tingene som blir lagt merke til på din nettprofil. Et smil kommer du langt med, spesielt et ekte smil som gir deg smilerynker rundt øynene. Det hjelper også å holde hodet litt på skakke, ifølge forskerne.

Selfies er ikke alltid det beste valget. Hvis du kan finne et bilde av deg selv sammen med venner, et som viser at du har det gøy, kan det være vel så effektiv. Det blir anbefalt at du finner et bilde hvor du sitter sentralt i midten, hvor du for eksempel berører en annen person - som kan indikere at du er vennlig. 

Dater du på nett eller mobil? (Avsluttet)

Når det gjelder klær gjør kvinner lurt i å velge noe rødt, som vil gjøre at du lettere blir lagt merke til.

LES OGSÅ: Kan Tinder ødelegge kjærlighetslivet ditt?

Vanlig å finne kjærligheten på nett

Nettdating blir stadig vanligere.

Bare i 2014 opprettet over en halv million nordmenn en profil på nettdatingstjenesten Sukker.no, mens Match.com får over 6600 nye medlemmer hver måned ifølge nettdatingstjenesten.

Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Les mer