Hårstyling

Slik lager du krøller med rettetang

Lei det rette håret? Det er ingen grunn til å legge vekk rettetanga. Prøv å lage krøller med den.

KRØLLER OGSÅ: Rettetangen er ikke bare genial til å rette ut håret. Du kan lage både krøller og bølger med den også.  Foto: Kristin Hove
KRØLLER OGSÅ: Rettetangen er ikke bare genial til å rette ut håret. Du kan lage både krøller og bølger med den også. Foto: Kristin Hove Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
Den lange bobben til stjerner som Jennifer Aniston er stadig superpopulær, men når du har litt lengde på håret, er det gøy å variere looken litt.

Krøller kan være store eller små, myke eller stramme. Og selv om du selvsagt kan gå for mer permanente løsninger – ja, permanenten er til og med tilbake – velger fortsatt de fleste av oss å krølle håret bare innimellom.

Variert verktøy

Da er det greit å ha mange muligheter når det kommer til selve krølleverktøyet også.

Krølltenger har eksistert i alle fall siden viktoriansk tid og er fortsatt den første metoden for mange når de skal krølle håret.

Varmruller er veldig enkle å bruke og gjør at krøllene holder seg godt, nettopp fordi de får sette seg når håret går fra varmt til kaldt.

Pincurls eller fingerkrøller krever nesten ikke utstyr i det hele tatt. Bare hårklyper eller hårnåler og en god porsjon tålmodighet.

LES OGSÅ: Slik får du Betty Draper-hår

Papiljotter er kanskje ikke kjempebehagelige å sove på, men krøllene sitter lenge og du kan få små, stramme krøller når du bruker denne metoden.

Rettetenger er også fine å bruke til krølling av hår. Det er bare snakk om å vri litt på jernet, så er tanga du bruker til å rette håret en flott krølltang.

Slik gjør du det

Som alltid når du skal style håret med varme, anbefaler frisørene at du gir håret en god dusj med varmebeskyttende spray. La produktet tørke før du begynner krøllingen.

Del håret inn i seksjoner og fest resten av håret med en klype for å holde det unna den seksjonen du jobber med.

Klem rettetangen rundt håret ved roten, vri tanga enten 180 eller 360 grader og dra den langsomt ut lengden av håret. Vri gjerne litt på tanga når du kommer til hårtuppene, så får du krøllen helt ut i tuppene.

La krøllene avkjøles fullstendig før du gjør noe mer med dem. Håret setter seg i den formen det er når det går fra varmt til kaldt, så vent med stylingen til det er avkjølt.

Når alt håret er ferdig krøllet og avkjølt, kan du rufse i det med fingrene eller børste det med en hårbørste med naturbust for å få den ønskede effekten. Avslutt med hårspray.

Slik styler du det

Når du er ferdig med krøllingen, kan du for eksemepel jukse deg til en kortere frisyre for en kveld, gå for en glamorøs bob eller bare la lokkene falle fritt nedover skuldrene.

Eller hvorfor ikke kombinere med såkalte victory rolls for en supertrendy 40-tallslook?

Et annet tiår som blir stadig viktigere i motebildet, er 1920-tallet. Den klassiske flapperlooken kan du gjenskape ved å bruke nettopp rettetang til å bølge håret.

Marion Ravn bruker faktisk rettetanga sammen med aluminiumsfolie for å få naturlige krøller. Les mer om hvordan hun gjør dette i denne saken.

Se video

Jentene i Luxy Hair har også laget en demonstrasjonsvideo som viser deg hvordan du bruker rettetangen til å krølle håret.

Se videoen her:Noe du lurer på? Spør KK.no

Hvordan kan jeg gjøre de trange, nye skoene mine mer komfortable? Hvordan legger jeg sminke som varer hele dagen? Når er det best å trene – før eller etter middag?

Har du også et spørsmål om klær, sminke, kosthold eller trening? Send det til spor@kk.no, og vi vil finne det ut for deg.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer