JIPPI: Se så enkelt du kan lage melkeskum til kaffen hjemme - uten å ha kaffemaskin. Foto: cobraphoto - Fotolia
JIPPI: Se så enkelt du kan lage melkeskum til kaffen hjemme - uten å ha kaffemaskin. Foto: cobraphoto - Fotolia Vis mer

Kjøkkentriks

Slik lager du melkeskum uten kaffemaskin

Glad i cappucino eller kaffelatte? Du kan fint lage den hjemme.

Glad i skummende cappucino eller kaffelatte? Da er du sikkert innom kaffebarer og kafeer tidt og ofte. Og kommer ut igjen med en ganske dyr kaffe, og kanskje noe å bite i ved siden av. Det kan bli heftig både for lommeboka og magen, så sjekk gjerne hva det er lurest å velge i kaffebaren her.

Hadde det ikke vært deilig å kunne lage seg en cappucino eller kaffelatte hjemme akkurat når det passer deg? Du kan det, og du trenger ikke investere i en dyr kaffemaskin for å få det til.

Det deilige melkeskummet kan du lekende lett lage selv. Så lenge du har melk i huset, og bra kaffe så du kan lage deg en kruttsterk espresso, er det alt som skal til.

LES OGSÅ: Hvilken kaffe har mest koffein?

Visp det fram

Melkeskummet dannes når melka blir vispet kraftig. Altså er det bare å varme litt melk i en kjele, og bruke en håndvisp og vispe ivrig til melken skummer seg. Se bare her:

1. Her lager vi melkeskum av kakao. Vi har helt det meste i koppen, men visper ivrig den siste skvetten for å lage skum å dandere på toppen av kakaokoppen. Foto: Stine Okkelmo
2. Vi har vispet til nesten all melka er blitt til skum, og heller over resten av kakaoen. Foto: Stine Okkelmo
3. Slurp! Kakaoen er klar - og smaker mye bedre enn på kafeen!

Som du ser kan du lage melkeskum til kakao, også. Og her er forresten tips til hvordan du lager sunn kakao fra bunnen av.

Vi brukte lettmelk i denne, men har hørt at du også får til slikt skum med skummet melk. Helmelk er nok det beste, da.

Bruk mikroen

Du kan også bruke mikroen til å lage melkeskum. Det enkleste er å bruke en stavmikser til å vispe den kalde melka til skum i en bolle som tåler mikroen (et gammelt syltetøyglass uten lokk fungerer bra).

Når melka er blitt skikkelig skummete plasserer du den i mikroen, og setter den på full effekt i 10 sekunder. Da varmes melkeskummet slik at det setter seg, og det er klart til å brukes i kaffen.

Mer glad i te? Se hvordan du lager din egen chai-latte!

 

Sjekk KKs kjærlighetshoroskop

Saker spesielt utvalgt for deg: