SÅ ENKELT, SÅ SMART: Dette har du sikkert aldri tenkt på før, eller? Foto: Stine Okkelmo
Vis mer
StineOkkelmo
Publisert Sist oppdatert
Ikke tid til å lage skikkelig middag? Eller er planen bare å få noe i magen kjappere enn kvikt?
Det klassiske ostesmørbrødet er en vinner. En grov blings, en dæsj ketchup, pesto eller sennep, eventuelt litt kokt skinke eller annet kjøttpålegg, og deilig gulost på toppen er helt grei sikringskost dann og vann. Innimellom er brødskiver til middag nemlig helt ok, ifølge KKs kostholdsekspert.
Men hva gjør du om du ikke har tid til å vente på at ovnen skal bli varm, eller ikke engang har stekeovn?
Ikke noe problem - har du en brødrister kan du lage ostesmørbrødet i løpet av et par minutter.
Dette er såre enkelt, men noen råd bør du skrive bak øret:
Når du lager ostesmørbrødet er det viktig at du skjærer en tynn brødskive, slik at ostesmørbrødet får plass i risteren.
Legg så brødristeren på siden, og plasser ostesmørbrødet forsiktig inn med ostesiden opp (selvsagt...) Pass på at ikke noe av osten stikker opp, overflaten bør være så flat som mulig.
Sett på brødristeren, og skyv ostesørbrødet forsiktig helt inn.
Følg nøye med, og hold hånden foran risteren så du stanser ostesmørbrødet fra å sprette ut når brødristeren er ferdig. (Du bør ha den på middels varme - stek heller to ganger enn å brenne det!)
Ta ut ostesmørbrødet og voilá - du har en deilig varm lunsj/middag!
KLAR: En blings, litt rød pesto, kokt skinke og ost (dette var en litt smuldrete cheddar - med norvegia eller jarlsberg blir overflaten jevnere). Foto: Stine Okkelmo
RETT INN: Med brødristeren på siden er det bare å legge det inn. Foto: Stine Okkelmo
SNART PÅ PLASS: Nå ligger det så langt inn det går før risteren settes på. Foto: Stine Okkelmo
I GANG: Der er risteren satt på, og vi har skjøvet ostesmørbrødet forsiktig helt inn. Foto: Stine Okkelmo
TO MINUTTER ETTER: Se her ja, deilig smeltet ost og en sprøristet skive. Foto: Stine Okkelmo
VÆR SÅ GOD: Og vips, så var det servert! Foto: Stine Okkelmo
VIKTIG! Hvis du må bruke noe redskap for å få lirket ut ostesørbrødet er det veldig viktig at du tar ut stikkontakten først! Hvis ikke kan du få strøm i deg om du kommer nær de strømførende grillelementene.