Neglelakk

Slik legger du helt perfekt neglelakk

Med disse neglelakktriksene kan du stolt kaste hanskene når som helst.

PERFEKT MANIKYR: Følg disse enkle trinnene for å få høstens farger til å skinne. Foto: All Over Press/kollasj
PERFEKT MANIKYR: Følg disse enkle trinnene for å få høstens farger til å skinne. Foto: All Over Press/kollasj Vis mer
Publisert
Sist oppdatert
«Jeg søler alltid til hendene med neglelakk.»
«Jeg får det bare ikke til, det blir alltid så klumpete.»
«Neglelakken flasser av med en gang.»

Kjenner du deg igjen i noen av disse utsagnene? Da bør du lese videre!

Plei neglene

Velstelte negler handler ikke bare om neglelakk, og det er faktisk noen ting du bør gjøre før du drar fram de lekre fargene.

LES OGSÅ: Slik får du graffitinegler

Enten du går for høstens metalliske trend eller klassiske røde negler á la Mad Men, bør du sørge for at neglebåndene er tatt hånd om.

Start med å holde fingrene i en bolle med varmt vann i 5-10 minutter. Ha gjerne litt olje i vannet for å gi fukt til tørre neglebånd. Når neglebåndene er bløtgjort, kan du bruke en bambuspinne eller en neglebåndspinne med gummitupp til å dytte neglebåndene forsiktig ned mot neglerota.

Har du neglebånd som vokser ekstra fort eller blir ekstra store, kan det være lurt å kjøpe en neglebåndsfjerner. Unngå for all del å rive dem av eller klippe dem av. Bruk heller en myk neglebåndsdytter til å dytte dem ned mens de fortsatt er bløte etter dusj eller bad.

Se forslag til neglepleieprodukter her:
Neglebåndskrem eller vanlig håndkrem masseres godt inn ved neglerota daglig for å holde neglebåndene myke og smidige. Nå som vi går inn i en årstid med kald, tørr luft blir det ekstra viktig å gi huden ekstra fukt.

Rund, oval eller firkantet?

Uansett hva slags form du ønsker på neglene, er det lurt å investere i en god neglefil for å forme dem. Dette gjelder både for de med lange og de med korte negler.

En glassfil er mer skånsom for neglene, og de er ikke spesielt dyre heller. Dessuten varer det lenger enn tradisjonelle papp- eller skumgummifiler – så sant du ikke mister dem på hardt flisgulv, selvsagt.

LES OGSÅ: Neglelakken alle er helt gale etter

Du bør også ha en bufferfil til negleoverflaten. Disse er som oftest laget av skumgummi eller papp og har fire forskjellige sider med varierende ruhet. Bruk den groveste delen først, etterfulgt av den nest rueste og så videre. Avslutt med poleringsdelen, som gjør neglen glatt og blank.

Dette steget er spesielt viktig hvis du har litt ujevne negler, men du trenger ikke gjøre det hver gang du lakker neglene. Vær forsiktig så du ikke filer dem ned for mye, spesielt hvis du har tynne negler.

Det lille under... og over

Så over til lakkeringen...

Hvis du ikke har brukt en bufferfil, anbefaler vi å starte lakkeprosessen med å rengjøre neglene med neglelakkfjerner. Selv om du ikke har neglelakk på neglene fra før, bør du fjerne fett og smuss fra neglen før du lakker dem. Da vil det bli enklere å få et jevnt resultat, pluss at lakken vil sitte bedre.

En god underlakk har også mye å si for hvor lenge resultatet sitter, men den har flere fordeler enn det:

– Underlakk bør du alltid bruke, siden det beskytter neglen fra å bli gul, gjør holdbarheten bedre og sørger for at fargen kommer bedre til sin rett, forklarer Hanna Karlsson i Make Up Store.

Avhengig av neglene dine, vil det variere hva som er best for deg. Har du veldig sprø negler, velg en underlakk spesielt for nettopp dette problemt. For de med ujevne negler bør du bruke en underlakk som jevner ut overflaten.

Dersom du ikke har noen spesielle problemer med neglene, men vil at lakken skal sitte best mulig lengst mulig, kan du gå for en litt klissete underlakk som «griper» neglelakken godt.

Påfør alltid lakken i tynne strøk! Ett lag med underlakk, ett eller flere lag med fargen du ønsker og ett lag med overlakk.

Bruk flere lag for å få ønsket tetthet på fargen heller enn å kline den på i tjukke strøk. Jo tjukkere strøk, jo langsommere tørker den og jo større er risikoen for hakk, bulker og søl.

Det er stor forskjell på hvor flytende neglelakker er, men både de som er veldig tjuktflytende og de som er veldig tyntflytende er vanskeligere å jobbe med. De som ligger et sted midt i mellom er lettere å kontrollere uten å søle eller klumpe.

Og glem ikke overlakken!

– Overlakk beskytter mot ytre slitasje, forteller Hanna Karlsson.

Dessuten kan du bruke en overlakk til å endre blankheten på lakken, enten du går for en overlakk som gjør den blankere eller en som gjør den matt.

Høstens farger

Mørke farger hører som alltid høsten til, men også helt nude negler er populært i høst. Dessuten har metalliske lakker i bronse-, gull- og koppertoner dominert catwalken.

– Hos Make Up Store har vi neglelakk i alle farger, men høstens trender er nude farger som Lotta, Tina, Emelie og Clarissa, til sterkere farger i grønt, turkis og blått, som Paula, Marcus og Therese, forteller Hanna Karlsson.

Hennes favorittfarger akkurat nå er Vadim (grå), Paula (grønn) og Clarissa (nesten hvit med en svak lillatone).

Se noen av høstens lekreste neglelakkfarger her:


LES OGSÅ: Si det med neglelakk!

Hvis du fortsatt sliter litt

Mens noen av oss får til å lakke neglene uten for mye søl, ender andre av oss opp med å se ut som vi har rørt fingrene rundt i et malingsspann heller enn påført tynne lag med en liten pensel. Fortvil ei, det finnes håp!

  • Du kan smøre vaselin på huden rundt neglene før du lakker dem. Dette gjør det superenkelt å tørke av eventuelt søl etter at lakken har tørket.
  • Gjør en regel av å lakke neglene i såpass god tid før festen eller jobben at du rekker å dusje og skrape av eventuelt søl før du forlater hjemmet.
  • Legg hånda som skal lakkes flatt på et bord og støtt hånda som gjør jobben på bordet. Du blir mye stødigere på hånda av å lene den mot et bord.
  • Pass på så du ikke har for mye produkt på børsten. Det er bedre å dyppe flere ganger enn å få så mye produkt på neglen at det flyter utover huden.
  • Start med en stripe midt på neglen og fortsett med en stripe på hver side av den første. Da får du fordelt produktet jevnest mulig.


Følg på Instagram Abonner på KK magasinet

Vi bryr oss om ditt personvern

kk er en del av Aller Media, som er ansvarlig for dine data. Vi bruker dataene til å forbedre og tilpasse tjenestene, tilbudene og annonsene våre.

Vil du vite mer om hvordan du kan endre dine innstillinger, gå til personverninnstillinger

Les mer